Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині в таборах планують оздоровити понад 140 тис. дітей

Якщо говорити про загальну кількість дітей,яких плануємо цього року оздоровлювати,то це не менше 140 тис. школярів,– заявив у коментарі Гал-інфо начальник управління сім’ї та молоді Львівської ОДА Анатолій Ігнатович.

Однак, за його словами,об’їзд таборів з метою обстеження та підготовки до оздоровчого сезону проводитимутьлише з 15 по 26 травня. «Тоді зможемо назвати чітку цифру й дізнаємось,які табори будуть відкриті санстанцією»,– наголосив він.

Отож,оздоровлюватимуть дітей в таборах трьох видів: стаціонарні оздоровчі табори (пансіонати, бази відпочинку, навчально-оздоровчі табори, санаторії), наметові табори, денні пришкільні табори.

«Цього року з 26 офіційно зареєстрованих дитячих стаціонарнихоздоровниць запрацює 24. Два інші – лікувальний комплекс «Арніка» та комплекс, який належить Дрогобицькому державному педагогічному університету ім. Франка через ремонті роботи, що наразі проводяться, не зможуть оздоровлювати дітей цього року. Обіцяють почати свою роботу вже через рік», – розповів Анатолій Ігнатович.

Що ж до наметових таборів, то в області планують відкрити 30 таких місць відпочинку. Як повідомив Анатолій Ігнатович, частина стаціонарнихта пересувних наметовихтаборів будуть присвячені видатним українським діячам та датам. Зокрема, Олені Степанівній, 70-річчю УПА та пам’яті Йосипа Сліпого. Деякі наметові табори проводитимуться спільно з «Пластом», який відзначає 100 років. «Таким чином хочемо наситититабори національно-патріотичним вихованням», – зазначив він.

За словами Анатолія Ігнатовича, через брак фінансування деякі школярі відпочиватимуть в денних пришкільних таборах. «Таких буде близько 850», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ