Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

10 грудня - Всесвітній день футболу

9 грудня в залі засідань федерації футболу Львівської області відбулося урочисте засідання федерації футболу Львівської області з нагоди Всесвітнього дня футболу. Про це повідомила Оксана Вацеба.

Разом з обговоренням актуальних питань подальшого розвитку футболу в області, відзначено чималу групу провідних фахівців улюбленої гри мільйонів - тренерів, науковців, кращих гравців-аматорів та ветеранів гри, організаторів дитячого футболу, журналістів, представників обласної та районних осередків федерації футболу Львівщини.

Відтак серед номінантів святкового дійства - заступник виконавчого директора Федерації футболу Львівської області Андрій Смольський; завідувач кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Андрій Дулібський; очільники районних та міських федерацій футболу Львівщини - Богдан Кіндій, Руслан Хомин, Мирослав Дорош, Василь Кобільник, Олексій Лішик, Андрій Бадунь, Петро Мошуманський, Михайло Городечний, Богдан Ляховський; директор Самбірської ДЮСШ Іван Ковалик; президент ФК «Темп» села Зарайське Самбірського району Ярослав Міхняк; футболістка жіночого ФК «Янтарочка» м. Новояворівська Софія-Марія Зозуля; гравець команди ветеранів збірної команди Яворівського району Михайло Шпитак; тренер-викладач Самбірської ДЮСШ Петро Галушка; редактор футбольного тижневика «Планета Ф» Ярослав Рачковський.

В їх імені вітання зi святом улюбленої гри передано усiм шанувальникам футболу Львівщини.

Федерація футболу Львівської області - обласна громадська спортивна організація, яка є колективним членом Федерації футболу України. Головна мета її діяльності - сприяння розвитку та популяризації футболу у Львівській області. В різні роки обласну футбольну федерацію очолювали: Гліб Климов, Карло Мікльош, Євген Преображенський, Борис Гончаров, Володимир Білецький, Микола Печерський, Василь Соломонко, Михайло Кусень. Від 1997 року нинішній голова федерації - Ярослав Грисьо.

Участь у заході взяли: заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський, голова Федерації футболу Львівської області Ярослава Грися

Довідка.

За рішенням Організації Об`єднаних Націй 10 грудня оголошено Всесвітнім днем футболу (World Football Day). За кількістю гравців і глядачів у більшості країн світу футбол - гра номер один. Навряд чи можна знайти спортивну гру, у якої було б більше прихильників, ніж у футболу. Ось уже понад 100 років футбол є найпопулярнішим видом спорту. Сьогодні в цю гру грають більше 120 мільйонів професійних гравців і незліченна кількість любителів як в Україні так і у всьому світі.

Офіційною батьківщиною сучасного футболу вважається Англія, але багато інших країн намагаються це оскаржувати, стверджуючи, що футбол виник на основі ігор, якi існували у них. М'ячі, які могли використовуватися для подібної гри, знаходили навіть у похованнях єгипетських фараонів, датованих 2000-3000 років до нашої ери.

У 1904 році було прийнято рішення створити Міжнародну федерацію футбольних асоціацій, сьогодні ця асоціація відома як ФІФА. На сьогодні членами ФІФА є 208 національних футбольних федерацій, це більше, ніж кількість країн, що входять до складу Організації Об'єднаних Націй. Згідно зі статистикою ФІФА, в футбол на планеті грають близько 250 мільйонів осіб, з них більше як 20 мільйонів - жінки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ