Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

10 листопада «Гніздо горлиці» виходить в широкий прокат

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Держкіно, 10 листопада «Гніздо горлиці» виходить в широкий прокат.

9 листопада в кінотеатрі "Оскар" відбулася прес-конференція, присвячена виходу фільму "Гніздо горлиці", створеного за підтримки Держкіно України, в широий кіновідеопрокат.

У прес-конференції взяли участь режисер фільму Тарас Ткаченко, продюсер Володимир Філіппов, актори Римма Зюбіна, Наталія Васько та Мауро Чіпріані, а також Міністр культури України Євген Нищук та Перший заступник Голови Держкіно Сергій Неретін.

Режисер стрічки Тарас Ткаченко розповів, що екранізована лише центральна частина трилогії, написаної Василем Мельником, а значна частина фільму знімалася в Генуї (Італія), і додав: "У цьому фільмі свою останню роль зіграв відомий український актор Віталій Лінецький, у зв'язку з його смертю сюжет зазнав значних змін..."

Перший заступник Голови Держкіно Сергій Неретін зазначив: "Нарешті ми дочекалися виходу цієї стрічки в прокат. Звичайно, "Гніздо горлиці" не зможе конкурувати з голлівудськими стрічками, але точно викличе навколо себе великий резонанс. Я радий, що Держкіно підтримало цей грандіозний проект, бо це кіно глядацьке, і воно потрібне українським глядачам".

Фільм вийде в прокат також в Італії.

З 10 листопада «Гніздо горлиці» можна буде побачити у більш ніж 100 кінозалах України.

Нагадуємо, що сценарій фільму, автором якого є Василь Мельник, переміг на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова», а журі Одеського міжнародного кінофестивалю визнало «Гніздо горлиці» Найкращим українським фільмом 2016-го року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ