Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові до міністра аграрної політики привели голодну козу

22 травня 2012 року свободівці провели акцію протесту проти політики уряду в сільськогосподарській галузі під стінами Львівського національного аграрного університету в Дублянах, де відбулася нарада за участі міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Учасники пікету тримали плакати: «Пане Присяжнюк! Де кошти з державних програм для сіл Львівщини?», «Ні» - молочній мафії!», «Де кредити для сільгоспвиробників?», «Ні» - продажу землі сільськогосподарського призначення!», «Досить мучити село!».

Свободівці привели на акцію протесту козу, на якій було написано гасла: «Ні» - молочній мафії!», «Віддам за 3.50», «Голодую!». Коза стала героїнею вистави, показаної учасниками акції протесту. Головними героями дійства також були Українські Селяни та Молочні Мафіозі. У виставі йшлося, що Селяни прийшли на базар, щоб продати останнє – один з них – чоботи, інший – козу. До них приходять Молочні Мафіозі, щоб виторгувати якнайдешевше молоко, потім пропонують зарізати козу. Селяни нарешті вирішують протистояти «молочній мафії» і проганяють її геть. Добро перемогло зло: український селянин стає господарем на своїй землі.

"Львівщина є аграрною областю, однак ми є свідками, як село і селян доводять до зубожіння, - зазначила голова Львівської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Ірина Сех. – Ми прийшли спитати міністра Присяжнюка, чому на Львівщину не надійшло жодної копійки з державних аграрних програм, чому нема обіцяних кредитів для сільгоспвиробника, чому уряд лобіює інтереси закупівельників, а не селян? Селянин-одноосібник, який виробляє левову частку сільськогосподарської продукції, сьогодні залишився наодинці зі своїми проблемами і ледве животіє. Ми вимагаємо припинити знищувати українське село".

Свободівці передали міністрові аграрної політики та продовольства України Миколі Присяжнюку звернення, в якому вимагають жорсткого контролю за закупівельними цінами на молоко з боку Антимонопольного комітету, запровадження відкритих аукціонів із закупівлі молока у населення та встановлення ринкових цін на молоко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ