Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Возницький відкрив львів’янам чудотворний образ Богоматері Одигитрії, - митрополит Димитрій

Сьогодні, 25 травня, львів’яни прощаються із Героєм України, директором Львівської галереї мистецтв Борисом Возницьким. Поминальну панахиду на площі перед Палацом Потоцьких провів митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП Димитрій.

У своїй проповіді митрополит Димитрій сказав: «Це була велика Людина, Людина з великої літери. Всі, ті хто знав Бориса Григоровича, працював разом з ним, служив історичній науці, мистецтвознавству, нашим давнім українським старожитностям, той, можливо, зараз почуває себе сиротою, особливо працівники музеїв. Але навіть внутрішньо ми відчуваємо, що Борис Григорович можливо десь і далеко від нас, але так близько - через любов у нашому серці».

«З юних літ він відкинув суєту цього світу, він не гонився за всім матеріальним, а збирав старовинні святині, пам’ятки, картини, ікони, беріг замки для наших нащадків. Це була його жертовна подвижницька праця заради великої історії України. Ми сьогодні боляче сприймаємо його смерть. Німий докір ми шлемо цьому травневому похмурому Небу, яке забрало від нас так передчасно Бориса Григоровича.

Що ми можемо сказати? Чим дорікнути Богу? Ми знаємо, що у владі Бога і в його промислі не тільки люди, кожна особистість, але й усі країни та народи. Не будемо думати, що трагічна загибель Бориса Григоровича – це сліпий випадок, бо ж ми знаємо, що і волосина без Божої Волі не спадає з нашої голови. Можливо, ця передчасна і трагічна смерть Бориса Григоровича є також докором Неба для нас, можливо ми його десь не до кінця розуміли, не до кінця сприймали все те, що він так жертовно, з любов’ю великого серця свого робив для кожного із нас. І ось зараз ми лише втішаємось цим гарним спогадам. Цвітіння життя Бориса Григоровича закінчилось, його очі зараз звернуті не на нас із вами, вони звернуті до Бога», - сказав Владика Димитрій.

Митрополит Димитрій також пригадав одну величну подію в житті Бориса Возницького – це прославлення чудотворного образу Львівської Богоматері Одигитрії провідниці.

«Це він його відкрив для нас, повернув для нас, приніс для нас і сказав: «Прославте цей образ, львів’яни. Перед ним ви можете молитися, приходити із своєю радістю та скорботою». І ось я думаю, що, напевне, зараз БожаМатір тримає Бориса Григоровича за руку, привела його до свого улюбленого Сина і промовляє: «Прийми свого слугу, який прославив мене на землі перед усіма. Прийми його у свої небесні оселі, там, де немає ні зітхань, ні скорботи, а є безкінечне життя», - сказав Владика Димитрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ