Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На додаткову сесію ЗНО з російської мови не з’явився єдиний абітурієнт

Вчора, 18 червня, розпочалася додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Першими іспитами, з яких складали тести абітурієнти, стали українська мова та література, а також російська мова, повідомили в Громадянській мережі ОПОРА.

Як повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, які були присутні на пункті тестування у Львові – ЗОШ №9, на тестування з російської мови так і не з’явився єдиний зареєстрований абітурієнт. Тому, оцінювання знань, по суті, не відбулося. Нагадаємо, що на основній сесії ЗНО з цього предмету, явка учасників також була низькою – 75,71%.

На тестуванні з української мови та літератури не обійшлося без типового порушення з боку абітурієнтів. Під час оцінювання у вступника було зафіксовано наявність мобільного телефону, щоправда, він був вимкнений. На зауваження громадських спостерігачів, персонал пункту не відреагував, а учасник ЗНО продовжив свою роботу над тестом. Лише після дзвінка у регіональний центр оцінювання якості освіти, відповідальний за пункт тестування та уповноважена особа від УЦОЯО занесли дані про інцидент у карту спостереження. Порушення також зафіксовано у протоколі про завершення процедури.

Нагадаємо, додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбувається з 18 до 22 червня 2012 року. До участі допускаються лише зареєстровані абітурієнти, які з об’єктивних причин не змогли взяти бути присутніми на основній сесії (участь у міжнародних конкурсах, олімпіадах, захворювання,  смерть рідних тощо). Окрім цього, на додаткову сесію реєструються особи, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, та особи, які в поточному році навчаються за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ