Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Боротьба зі смородом у Львові: запахло політикою

«Губернатор любить сморід» - повідомлення під таким заголовком розмістив сайт газети «Експрес». У відповідь на це з’явилось колективне звернення в обороні підприємства «Ензим», яке поширила прес-служба Львівської ОДА.

Отож, lviv.expres.ua написав: «Голова ОДА "дахує" пiдприємство, через яке в мiстi уже кiлька рокiв поширюється неприємний запах». І далі: «Перебуваючи з робочою поїздкою в ЗАТ "Компанiя "Ензим", пан губернатор дуже голосно заявив, що "проблему очищення виробничих стокiв цього пiдприємства не варто вирiшувати необгрунтованими штрафами".

Пiд "необгрунтованими штрафами" губернатор мав на увазi той факт, що пiсля п'яти рокiв прохань очищати стоки без порушень львiвськiй мерiї увiрвався терпець -- i "Ензиму" виставили штраф на три з половиною мiльйони гривень.

Нагадаємо, за результами роботи спецiальної комiсiї встановлено, що "Ензим" перiодично випускає вiдпрацьованi фiльтрати пiсля переробки сировини для виготовлення дрiжджiв у мiську каналiзацiю. Це, за висновками комiсiї, одна iз причин смороду в мiстi.

"На "Ензимi" було зроблено сiм контрольних проб, за результатами аналiзiв у всiх випадках виявлено значнi перевищення -- i компанiї виставили штраф. Попри це, "Ензим" не усунув порушення", -- заявив в. о. начальника ЛКП "Львiвводоканалу" Степан Пакiж. "Львiвводоканал" навiть змушений був звернутися до суду, аби змусити пiдприємство працювати за правилами.

Перебуваючи в редакцiї нашої газети, мiський голова Андрiй Садовий, обговорюючи це питання, був категоричний: "Якщо данi пiдприємства не будуть працювати виключно в рамках чинного законодавства, ми можемо пiти на безпрецедентний крок -- ставитимемо питання перед державними органами про їх закриття".

Мiський голова говорив про кiлька пiдприємств, адже "Ензим" не єдиний, до кого мають претензiї за забруднення мiської каналiзацiї.

Та губернатор Костюк усi спроби комунальних служб мiста позбавити Львiв смороду вважає "необгрунтованими". А на те, що нам i гостям нашого мiста раз у раз доводиться задихатись вiд того смороду, головi ОДА, як виглядає, начхати. Певно, у його розкiшнiй вiллi, що стоїть на пагорбi, смороду не чути».

Також подаємо текст звернення:

«Дивним є заключення результатів роботи спеціальної комісії щодо причин поширення неприємного запаху у м. Львові підприємством ЗАТ «Компанія «Ензим». У неспеціаліста виникає питання: як каналізаційні стоки, які виходять на випуску з міста можуть впливати на запах історичної центральної частини м. Львова? Невже каналізаційні стоки набрали можливості просуватися вверх по течії а також супровідні гази можуть обходити гідравлічні затвори?

Зазначене засвідчує замовлену цілеспрямованість публікацій інтернет-видання «Експрес. Львівські новини», якими на рівні «рейдерських атак» наноситься шкода іміджу бюджетоутворюючим і системоутворюючим підприємствам області, оскільки темі очорнення попадали інші успішні підприємства.

Підприємство ЗАТ «Компанія «Ензим» добре знане не лише в Україні, але й за межами держави. Користується надзвичайною популярністю, є конкурентноздатним як на вітчизняному, так і на зарубіжному ринках.

Вочевидь, незаперечний зазначений факт дуже непокоїть конкурентів або зазіхальників на власність цього підприємства. Упродовж багатьох років підприємство є успішним у своїй господарській діяльності, з року в рік підвищує обсяги виробництва, здійснює сплату платежів до бюджету, зростання рівня оплати праціпрацюючих на підприємстві.

Враховуючи зазначене вище, Львівське об’єднання організацій роботодавців, громадська рада при облдержадміністрації, об’єднання профспілок Львівщини, Львівська організація платників податків, рада вітчизняних та іноземних інвесторі вважають публікацію 19 червня на сторінках інтернет-видання «Експрес. Львівські новини» брудним наклепом, саме, на підприємство ЗАТ «Компанія «Ензим». Замість того, щоб глибинно розібратися в самих мотивах підриву доброго імені підприємства та його високоякісної продукції, умисне дискредитують його.

Усією громадськістю області вимагаємо спростування публікації та розміщення її на власному інтернет-виданні.

Львівське об’єднання організацій роботодавців, Об’єднання профспілок Львівщини, Громадська рада при облдержадміністрації, Львівська організація платників податків, Рада вітчизняних та іноземних інвесторів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ