Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Тернополі крішнаїтів закидали яйцями

Вчора, 10 липня, у місті Тернополі невідомі напали на місіонерів-крішнаїтів. Представники Міжнародного товариства свідомості Крішни приїхали до Тернополя з Чернівців, Києва та інших українських міст із класичною духовною програмою, що включала публічну проповідь, танці, співи, спілкування з людьми, а також продаж релігійної літератури, повідомляє з Тернополя кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Коли програма закінчилася і місіонери підійшли до свого автобусу, до них підбігло декілька молодиків і закидали їх яйцями. Нападники відразу втекли.

Напад був таким же несподіваним, як і сам приїзд крішнаїтів. Члени Міжнародного товариства свідомості Крішни протягом однієї години без особливих проблем проводили власну місійну проповідь. Їм ніхто не погрожував, лиш деякі прихильники традиційного християнства час від часу вступали в полеміку з окремими крішнаїтами, котрі розповсюджували літературу.

Очевидно, до так званого «софт-насильства» у формі закидування яйцями вдалися члени якоїсь маргінальної молодіжної організації. В усякому разі, дія була спланованою і мала ідейне підґрунтя -- напевно, що «гопніки», котрим могли б не сподобатися екстравагантні гості міста, діяли б інакше.

Не виправдовуючи насильства, що порушує свободу сумління, слід зазначити, що активна місіонерська діяльність представників нетрадиційних культів обурює багатьох християн міста. З іншого боку, ніщо не заважає представникам традиційних християнських конфесій самим виходити на вулицю і здійснювати активну місіонерську проповідь. На вулицях українських міст можна побачити крішнаїтів, мормонів, Свідків Єгови, однак традиційне християнство не виходить на вулицію, зосередившись у своїх парафіяльних храмах. Не важко передбачити, якою буде конфесійна мапа України через 10-20 років.

"Релігія в Україні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ