Це, зокрема, Іван Плачков, голова наглядової ради "Київенерго" (що є підконтрольною Рінату Ахметову — Gazeta.ua), харківський бізнесмен Юрій Литвиненко, президент Асоціації виробників молока Андрій Дикун, депутат Львівської обласної ради від фракції "Пора" Юрій Моравецький, доцент Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Юрій Орел, який товаришує з мером Харкова Генадієм Кернесом, колишній депутат від Соціалістичної партії Євген Філіндаш, колишній депутат від ПР Южноукраїнської міськради Олексій Майборода, екс-член ПСПУ Ігор Ліхолет, підприємець Ігор Тесленко, Михайло Гичка - був депутатом Львівської облради від Партії промисловців і підприємців.

"Це ті люди, які не пройшли фільтри громадськості, зійшли з дистанції" , - зауважив лідер партії Віталій Кличко на з'їзді.

Директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар зауважила, що партія "УДАР" поки єдина політична сила, яка взяла на себе зобов'язання перед рухом "Чесно" й виключила зі списків низку порушників критеріїв. Утім, в оприлюдненому партією списку залишається низка осіб, які, за попередньою інформацією руху, порушують критерії доброчесності.

"Критерії "Чесно" - це непричетність до корупційних дій, відповідність отриманих доходів способу життя, відсутність фактів порушення прав і свобод людини. Якщо кандидати працювали у органах влади, то неприпустимо, щоб вони чинили тиск на волевиявлення виборців і були причетними до корупційних дій", - пояснила Gazeta.ua представник прес-центру руху Тата Пеклун.

Вона повідомила, що невдовзі на сайті "Чесно" з'являться пояснення, чому саме цих осіб рух рекомендував виключити зі списків кандидатів у нардепи.

gazeta.ua