Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гроші на ремонт дитячих садочків у Львові є, але їх витрачають на піар депутатів і чиновників, - Богдан Хруставчук

Проблему відсутності достатньої кількості дошкільних навчальних закладів в Залізничному районі Львова вдалося б вирішити, якби депутатський корпус Львівської міської ради виділив кошти на відновлення дитячих садочків на вул. Кульпарківській, 182 та Виговського, 1. Тему занедбаних приміщень дитячих садочків у Залізничному районі 17 серпня в ефірі телепередачі 12 каналу «Вже ранок» порушив кандидат у народні депутати Богдан Хруставчук.

«У деяких районах Львова для того, щоб дитина потрапила у дитячий садочок, потрібно ставати у чергу фактично з народження дитини. Натомість приміщення колишніх дитячих садків віддані в оренду, а деякі з них вже навіть встигли приватизувати. За понад 20 років незалежності міська влада Львова не спромоглася збудувати і відкрити жодного нового садочку. Єдиний новий дитячий садочок, збудований у Львові, - збудований за приватні кошти», - розповів Богдан Хруставчук.

За його словами, стикатися з конкретними прикладами безгосподарності міської влади доводиться регулярно.

«Я кожного дня проїжджаю повз занедбану будівлю садочку по Кульпарківській, 182 і жодного разу не бачив, щоб там велися хоча б якісь ремонтні роботи. Фінансування на садочок не виділяється і навіть не прописане в бюджеті розвитку міста. На відновлення садочка потрібні кошти у розмірі 3,5 млн грн», - зазначив Богдан Хруставчук.

За його словами, ігнорувати проблему відсутності достатньої кількості дошкільних навчальних закладів у Львові – злочин перед громадськістю. Депутатський корпус Львівської міської ради замість того, щоб вирішувати проблеми львів’ян, зокрема, браку місць у садочках, переводять сесійні засідання міської ради у високополітичні дебати.

«Найближчий рік садочок на Кульпарківській, 182 точно не функціонуватиме. Проте є і інший дитячий навчальний заклад в Залізничному районі міста, який міг би запрацювати у День знань – це приміщення на Виговського, 1. Для його відновлення потрібно всього 80 тис. грн. Ці гроші в бюджеті є, проте вони використовуються на піар та розкрутку міської влади, а не на потреби львів’ян», - переконаний Богдан Хруставчук.

За його словами, у 2012 році Львівська міська рада планує витрати більше як 1 млн. грн. бюджетних коштів на фінансування програми висвітлення діяльності міської ради у засобах масової інформації. З них 500 тис. грн. піде на піар львівських чиновників і 650 тис. грн. використають, щоб поширювати інформацію про діяльності депутатів міської ради.

«За ці гроші можна зробити ремонт хоча б в кількох дошкільних закладах, наприклад в приміщеннях по вул. Кульпарківській, 182 та Виговського, 1. Про діяльність влади міста і так пишуть і говорять Львівські ЗМІ. Кошти платників податків не повинні йти на піар депутатів та чиновників міської влади», - наголосив Богдан Хруставчук.

За словами кандидата, він як керівник громадської організації звертатиметься у відповідні комісії міської ради з тим, щоб в бюджеті на 2013 р. були передбачені видатки на відновлення садочків у Залізничному районі.

«Я буду звертатися з заявою в бюджетну комісію Львівської міської ради та комісію освіти з вимогою до депутатського корпусу внести в статті видатків фінансування на відновлення дитячих дошкільних навчальних закладів по вул. Виговського, 1 та Кульпарківській, 182.», - пообіцяв Богдан Хруставчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ