Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Франковому університеті продовжують відроджувати давні академічні традиції

3 вересня о 10.00 у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбудеться Урочиста академія з нагоди початку нового навчального року та посвята першокурсників у студенти ЛНУ ім. Івана Франка (площа біля пам’ятника Іванові Франку, вул. Університетська, 1). Про це повідомила прес-служба університету.

Нагадаємо, що минулоріч у ЛНУ ім. Івана Франка було відновлено акт імматрикуляції. Студенти-першокурсники 2012 року також матимуть унікальну можливість взяти участь у процесі імматрикуляції (внесення до списку студентів), під час якого вони складають урочисту присягу, що була одним із основних моментів конфлікту, адже йшлося про відстоювання права складати присягу та проводити всю церемонію українською мовою. Зазначимо, що цісарський указ від 1871 року задекларував утраквістичний (двомовний) характер Львівського університету. Тож надалі він став двомовним. Наслідком тривалого конфлікту стало офіційне скасування в 1908 році міністром віросповідань та освіти Австро-Угорщини у Львівському університеті акту імматрикуляції.

Серед почесних гостей, які цьогоріч візьмуть участь в Урочистій Академії, - делегація Вроцлавського університету на чолі з ректором, професором Мареком Боярські, DoctorHonorisCausaЛьвівського національного університету імені Івана Франка (2011 р.).

Сюрпризом для учасників урочистостей стане вручення Мареком Боярські одного з елементів університетської символіки періоду Йосифінського Університету Ректорові Львівського університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ