Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МНС відкрило Ліцей цивільного захисту

1 вересня у Вінницькому вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулися урочистості з нагоди Дня знань та відкриття Ліцею цивільного захисту. Про це повідомила прес-служба ЛДУ БЖД МНС.

В урочистостях взяли участь ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України Михайло Козяр, Директор департаменту організаційно-контрольної роботи МНС України Анатолій Бойко, начальник сектору освіти і науки МНС Андрій Ренкас, представники влади Вінничини, батьки курсантів та ліцеїстів.

Михайло Козяр вручив проректору університету-начальнику училища Миколі Говорущаку службовий прапор. Після цього відбулося урочисте відкриття Ліцею цивільного захисту.

Ректор привітав колектив курсантів та студентів, ліцеїстів з початком навчального року та наголосив, що головним завданням колективу є надання якісних освітніх послуг, індивідуальний підхід та партнерські відносини між викладачем, курсантом, студентом та ліцеїстом подальша інформатизація та застосування сучасних інформаційних технологій у навчальному процесі. Він подарував ліцеїстам ноутбуки та мультимедійне обладнання,яке сприятиме навчальному процесу.

«Враховуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича та Міністра МНС України Віктора Балоги з метою забезпечення умов для здобуття повної загальної середньої освіти і забезпечення соціального захисту дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, дітей працівників МНС України та обдарованої молоді, ми створили Ліцей цивільного захисту. Нам вдалося зробити перший крок до реформування системи освіти МНС. Традиційний тип школи має поступитися місцем навчально-виховному комплексу. Адже ця освітня інституція забезпечує безперервність освіти і створює адаптивні умови для переходу учня від одного ступеня освіти до іншого, а головне – професійно орієнтує та передпрофесійно готує випускників.», - зазначив Михайло Козяр.

Начальник Училища Микола Говорущак вручив курсантам, студентам та ліцеїстам символічний ключ до «Країни знань». Після урочистостей усі вирушили на перший «Урок знань».

У 2012 році Міністр МНС Віктор Балога підписав наказ про реорганізацію Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту (ВВПУЦЗ) шляхом приєднання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та утворення Вінницького вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Випускники Вінницького училища вже змогли відчути переваги такого об’єднання. Більшість з них зможуть продовжити своє навчання в Університеті та здобути наступний освітній рівень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ