Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде тиждень для інноваторів, ІТ-фахівців та науковців

Наступний тиждень у Львові насичений подіями для інноваторів та фахівців ІТ-сфери, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, у понеділок-вівторок відбудеться заключна конференція проекту «Формування мережі обміну інформацією про науково-освітні програми Європейського Союзу», а також Lviv Mobile Development Day. Крім того, триває прийом заявок на участь у новому сезоні Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив-2012», оголошеного компанією «Global Management Challenge Ukraine».

«Це можливість для львівських підприємств-інноваторів, по-перше, дізнатися про програми, гранди, фонди, доступ до них. По-друге, це дасть їм змогу знайти партнерство, яке допоможе наблизитися до розвитку своєї ідеї, в подальшому її реалізації», - зазначила в. о. начальника управління економіки ЛМР Вікторія Довжик.

Відтак, 17-18 вересня 2012 року у Львові відбудеться заключна конференція проекту «Формування мережі обміну інформацією про науково-освітні програми Європейського Союзу» під назвою «Чи стане Україна частиною Європейського дослідницького простору?» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Конференція проходитиме у приміщенні Ратуші: 1-й день - кабінет 202, 2-й день – кабінет 230 (пл. Ринок, 1).

На конференції передбачено заслухати доповіді експертів щодо самого проекту, практичні аспекти проектної діяльності, інструменти розвитку економіки, а також про внутрішні ініціативи у сфері науково-технологічної та інноваційної діяльності. Також будуть розглянуті перспективи використання фінансових інструментів ЄС з підтримки науково-технологічних проектів та практичні поради щодо підготовки та реалізації проектів.

Також буде представлено проектні ідеї наукових груп Львівщини та інших учасників. Фахівці нададуть актуальну інформацію про нові конкурси 7-ї Рамкової програми ЄС на 2013 рік за напрямками «Здоров’я», «Продукти харчування, сільське господарство, біотехнології», «Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ)», «Малі  та середні підприємства»і наступну європейську програму «Горизонт» (2014-2020 рр.).

До участі у конференції запрошено ключових українських експертів, науковців, представників регіональної та центральної влади, а також представників регіональних агенцій, малого і середнього бізнесу.  Організаторами прес-конференції є: проект «Формування мережі обміну інформацією про науково-освітні програми Європейського Союзу», НДО «Агенція європейських Інновацій», асоціація «Львівський центр інновацій», Львівський центр науки, інновацій та інформатизації.

Триває прийом заявок на участь у новому сезоні Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив - 2012», оголошеного компанією «Global Management Challenge Ukraine».Інноваційні проекти приймаються з 15 серпня до 28 жовтня на сайті конкурсу: www.ukrinnovation.com. Кращі проекти будуть представлені венчурним інвесторам України та США, а переможець отримає можливість розвитку свого проекту в бізнес-інкубаторі «Happy Farm».

Переможець конкурсу отримає приз – програму розвитку свого проекту в бізнес-інкубаторі «Happy Farm». Переможці в молодіжних номінаціях також будуть нагороджені навчальними програмами від партнера конкурсу «Інноваційний прорив - 2012» бізнес-інкубатора «Happy Farm». За три роки проведення конкурсу в ньому взяло участь більше 900 інноваційних проектів.

Презентація конкурсу «Інноваційний прорив» у Львові проходитиме 19 вересня в ЛНУ ім. І. Франка (головний корпус, 439 аудиторія) та в НУ «Львівська політехніка» (4-й корпус, 209 аудиторія).

Крім того, 22 вересня 2012 року вже втретє відбудеться Lviv Mobile Development Day (приміщення УКУ, вул. Хуторівка, 35а). Цього разу конференція буде складатись з 3 секцій та збере мобільних розробників, стартапщиків та інноваторів від бізнесу. Цілями заходу є: розповісти про останні технології в розробці під Android та iOS, поділитись працюючими секретами просування в AppStore та Google Play, познайомити мобільних розробників з власниками успішних мобільних додатків, сприяти генерації нових ідей та появі нових команд розробників. Для реєстрації у конференції слід писати за електронною адресою: [email protected].

Довідка:

Проект «Формування мережі обміну інформацією про науково-освітні програми Європейського Союзу»,який виконується за підтримки МФ «Відродження»,має за мету формування спільного інформаційного поля в Україні щодо можливостей участі у різних науково-освітніх програмах ЄС на основі узгодженої інформаційно-консультативної діяльності експертів, які мають досвід участі у цих програмах, та широкого кола зацікавлених осіб та організацій.

У Всеукраїнському конкурсі «Інноваційний прорив - 2012» роботи приймаються за 4-ма основними напрямками: IT та телекомунікації: додатки, social media, робототехніка; енергетика, альтернативні джерела енергії; медицина, біотехнології і фармація; екологія та ресурсозбереження. Також передбачена категорія «інше», яка об'єднує проекти, що не відповідають основним напрямам.

Всеукраїнський конкурс «Інноваційний прорив», організований компанією «Global Management Challenge Ukraine», проводиться з 2009 року. Місія конкурсу: сприяти розвитку інноваційної діяльності в Україні шляхом об'єднання інтересів інвесторів, розробників та підприємств для успішного втілення в життя нових продуктів та послуг. Мета конкурсу: підвищити економічну ефективність галузевих бізнесів шляхом впровадження інноваційних проектів українських розробників. Сайт конкурсу: www.ukrinnovation.com.

Конкурс пройде в шість основних етапів:

1. З 15 серпня до 28 жовтня 2012 року. Подача заявок на участь в конкурсі авторами інноваційних ідей та проектів на сайті конкурсу www.ukrinnovation.com.

2. Вересень 2012. Проведення круглих столів в Україні, у шести містах - Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Харкові, Тернополі за участю представників бізнесу, влади і найбільших ВНЗ країни.

3. 5 листопада 2012. Оголошення півфіналістів, відібраних експертним комітетом конкурсу.

4. Листопад 2012. Проведення навчальної програми для півфіналістів конкурсу, складання ними Executive Summary (зведеного резюме проекту за стандартами Кремнієвій Долині).

5. 30 листопада 2012. Оголошено фіналістів конкурсу, відібраних міжнародним експертним комітетом на підставі наданих Executive Summary.

6. 6 грудня 2012. Road Show – презентація проектів-фіналістів перед інвесторами.

Для проектів конкурсу «Інноваційний прорив - 2012» передбачено 6 номінацій: «Інноваційний прорив - 2012»; «Краща інновація для Києва»; «Інноваційний потенціал»; Grand Reserve, «Краща інноваційна ідея» (серед студентів); «Кращий молодіжний проект» (серед школярів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ