Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Професор з Лондона розкаже львівським студентам про засновників міжнародного права

24 жовтня в Актовій залі Львівського національного університету імені І. Франка відбудеться відкрита лекція відомого британського юриста, професора Університетського коледжу Лондона Філіпа Сендса. Тема лекції: «Львів і витоки боротьби з міжнародними злочинами: Герш Лаутерпахт, Рафал Лемкін і Нюрнберзький процес над Гансом Франком», повідомили в університеті.

Це вже третій візит професора Сендса до Львова. Під час попередніх відвідин нашого міста у 2010 та 2011 р., він провів низку лекцій у Львівському національному університету імені І. Франка та Українському Католицькому університеті. Інтерес вченого до нашого мста викликаний в першу чергу тим, що родина його матері походить зі Львова.

Крім того, його наукова діяльність пов’язана із дослідженням життя та діяльності Герша Лаутерпахта та Рафала Лемкіна – двох визначних юристів міжнародників, які заклали основи сучасного міжнародного права. Обидва жили у Львові та закінчили юридичний факультет Львівського університету імені Яна Казимира (тепер – Національний університет імені Івана Франка). 
На думку професора Сендса саме Львів та його мультикультурна та мультинаціональна атмосфера міжвоєнного періоду справили вирішальний вплив на формування свідомості та поглядів Лаутерпахта та Лемкіна, які згодом стали базою їх наукових поглядів та правової доктрини. За результатами досліджень, вже найближчим часом він планує видати книгу в одному з провідних європейських видавництв. 

Лекція відбудеться в Актовій залі Львівського національного університету імені І. Франка, початок лекції о 12:00. Участь в лекції візьме також професор кафедри теорії та філософії права юридичного факультету ЛНУ імені І. Франка Рабінович П.М. Для бажаючих буде забезпечуватися переклад. Учасники лекції отримають матеріали до неї. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ