Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

11 жовтня у "Вірменці" відбудеться Вечір пам'яті Юрія Шаріфова

Сьогодні, 11 жовтня, о 19:00 у кав'ярні "Вірменка", що у Львові на вул. Вірменській, 19, відбудеться Вечір пам'яті Юрія Шаріфова (25 травня 1946 р. — 21 липня 2017 р.), видатного українського музиканта, музикознавця, композитора і педагога, бас-гітариста групи «Open Blues Band», автора камерно-інструментальних і симфонічних творів, джазових композицій та естрадних пісень. Про це повідомили організатори.

У середині 60-их Юрій Шаріфов був одним з перших, хто почав грати рок в Радянському Союзі. У 70-их і 80-их  грав у відомих українських ансамблях «Смерічка», «Червона Рута» (музичний керівник). У складі джаз-, рок-, поп-, фолкгруп та із сольними концертними програмами гастролював у 24 країнах. Учасник сотень фестивалів.

Музикант співпрацював із Софією Ротару, Володимиром Івасюком, Назарієм Яремчуком та багатьма іншими виконавцями. Отримав статус найкращого басиста Радянського Союзу.

Мав квиток №1 у першому і єдиному в Україні фан-клубі «Бітлз», який отримав «за заслуги у рок-музиці». Член координаційної ради з питань джаз-, рок- та попмузики Міністерства культури і туризму України.

Дискографія Юрія Шаріфова становить понад 15 компакт-дисків.

Отже, Вечір пам'яті Юрія Шаріфова відбудеться в форматі музичних спогадів за участі Любові Аргачук (вокал), Ірини Ахекян (клавіші), Олега Калитовського (Калич Блюз, перкусія). 

Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ