Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Львівський притулок для тварин виділили 4 га землі

Львівські захисники тварин побували в одеському притулку для тварин на 6 міжнародній конференції «Впровадження гуманних методів скорочення популяції безпритульних тварин у місті шляхом стерилізації. Проблеми і перспективи». Отриманий досвід використають при втіленні в життя проекту нового львівського притулку, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Мета нашої поїздки була в тому, щоб подивитись, як притулок виглядає в інших містах. У Львові нещодавно виділили землю для будівництва нового притулку для тварин,тому ми набираємось досвіду. Звичайно, одеський притулок – це казка, нам про такий поки лише мріяти. Але першим нашим кроком до успіху є те, що у Львові дуже добре вибране місце для притулку: також у промисловій зоні, далеко від житлових будинків», - розповів Юрій Микитюк, представник Західноукраїнського товариства захисту тварин. 

«Побувавши на конференції в Одесі ми зрозуміли, що у Львові одна з кращих ситуацій в Україні з гуманним ставленням до безпритульних тварин. Нам розповідали, що там є випадки, коли тварини безслідно зникають,їх усипляють часто без жодних документів. У нас все це робиться по-іншому, набагато більш регламентовано. Також у Львові були відкриті перші кримінальні справи через отруєння тварин.

Звичайно, одеський притулок для тварин, збудований німецькими партнерами, дуже хороший. Проте мені надзвичайно приємно, що справу будівництва притулку у Львові підтримує влада. Надіємось, незабаром і ми зможемо пишатись новою домівкою для тварин», - зазначає Роман Гарматій, директор ЛКП «Лев».

Нагадаємо, проект львівського притулку передбачає будівництво цілого комплексу, де буде притулок, готель, зооринок, ветеринарна аптека, ветеринарна клініка та крематорій. Притулок для тварин планують збудувати на вул. Шевченка, 366а, для цього тут виділили 4 га землі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ