Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині звільниться сім мажоритарних округів і посада голови облради

В результаті парламентських виборів, за підрахунками Гал-інфо, Львівська обласна рада оновиться на 9,5%, а Львівська міська рада - на 5,5%. (Всього в депутатському корпусі облради 116 депутатів, а міської ради – 90).

Отож, внаслідок виборів до українського парламенту відбудеться значне оновлення місцевих рад Львівщини. Так, за попередніми результатами, Львівська обласна рада втратить 8 свободівців: Олега Тягнибока, Ірину Фаріон, Олега Панькевич (голова Львівської обласної ради), Ірину Сех (голова депутатської фракції ВО «Свобода»), Ігора Кривецького, Михайла Блавацького, Леонтія Мартинюка, Андрій Тягнибок.

Без керівника фракції Степана Кубіва залишиться і «Фронту змін».

Також до парламенту потраплять Василь Пазиняк та Ярослав Дубневич.

У Львівській міській раді замін буде не так багато. Вона обновиться лише на 5,5%.

Зокрема, до парламенту проходять керівник фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський та його заступник Юрій Михальчишин.

Без керівників депутатських фракцій у міській раді залишається «Фронт змін» та УДАР, адже Михайло Хміль та Ярослав Гінка теж потрапляють до парламенту.

(Ситуація начебто і не критична, але річ у тому, що до Верховної Ради потрапили головні спікери місцевих рад.

Чит. також «Львівську «Свободу» обезголовлять».

Відповідно, звільняється сім округів у Львівській області.

Округ № 2 у Львові, по якому пройшла Ірина Фаріон.

Округ № 19 (Бродівський р-н), де перемогла Ірина Сех.

Округ № 20 (Бродівський р-н), на якому переміг Олег Панькевич.

Округ № 24 (Городоцький р-н), де переміг Ярослав Дубневич.

Округ № 34 (Кам'янка-Бузький р-н), де переміг Михайло Блавацький

Округ №  47 (Сколівський р-н), де переміг Андрій Тягнибок

Округ № 58, (Яворівський р-н, найбільш чисельний сільський округ у Львівській області), де переміг  Василь Пазиняк.

Посунуться у списку три депутати від ВО «Свобода» замість Олега Тягнибока, Леонтія Мартинюка та Ігора Кривецького та один від «Фронту змін» замість Степана Кубіва, який очолював список.

У Львівській міській раді посунуться у списках «Свободи» три позиції (Ю. Михальчишин, Р. Кошулинський, О. Махніцький), одна - по списку УДАРу (Я. Гінка) та одна - по «Фронту змін» (М. Хміль).

За словами політолога, виконавчого директора ЛОГО КВУ Оксани Дащаківської сам факт того, що 11 депутатів покинуть Львівську облраду та ще 5 покинуть Львівську міську не вплине на результати подальшої роботи.

«На ситуацію у радах більше вплинуть результати довиборів. Боротьба по деяких округах буде дуже гострою, і це вплине на переформатування більшості у Львівській обласній раді, а у Львівській міській раді нічого суттєво не зміниться», - зазначила вона.

Вона також додала, що на хвилі ейфорії від хорошого результату, перемоги «Свободи» на парламентських виборах, в обласну раду на місце «свободівців» можуть прийти інші «свободівці», а не кандидати від інших політичних сил.

«Що ж стосується списків, то тут актуальним буде питання кадрового потенціалу. Наскільки нові депутати будуть якісними та фаховими», - зазначила Дащаківська.

Вона додала: відомо, що найкращі кадри ставлять на початку списку, але невідомо наскільки якісним є резервна його частина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ