Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшановуватимуть ікону Матері Божої «Всіх скорбящих радість»: завдяки молитвам до неї безплідна жінка завагітніла

5- 6 листопада у каплиці Різдва Св. Івана Христителя( вул. Л.Кобилиці,31) вшановуватимуть чудотворну ікону Матері Божої «Всіх скорбящих радість». Відтак, кожний зможе прийти помолитися і попросити у Бога ласки. Про це сьогодні, 2 листопада, під час брифінгу повідомивнастоятель храму Різдва св. Івана Хрестителя отець Іван Коломієць.

Як пояснив настоятель, вшановують образ саме 6 листопада, тому що цього дня 1688 року в Москві відбулось чудесне зцілення сестри патріарха Йоатіма Єофимії. «Вона була невиліковно хворою й почула голос, який закликав її піти молитися іконі Матері Божої «Всіх скорбящих радість». В цей же день жінка зцілилася», – каже отець Іван Коломієць.

Як він розповів, образ спершу знаходився у храмі Св. Володимира та Ольги (вул. В. Симоненка, 5), де служив отець. Десь у 1998 році цю ікону церкві Св. Володимира та Ольги подарували прихожани. Через те, що ікона була в жалюгідному стані, її ніде не виставляли. «Майже 8 років вона лежала на складі. Я її побачив, і вона мене зацікавила, люблю старовинні речі, бо сам за фахом історик. Вирішив ікону відреставрувати, тоді це обійшлося у 800 дол.»,– розповів він.

Священик каже, що наразі ікона не є офіційно чудотворною: «Я писав листа владиці Ігореві Возняку з проханням звернутися до Папи Римського, аби чудотворність цієї ікони визнали. Він мені відповів, що поки, мовляв, дбайте про кожну Богом спасенну душу, якщо люди отримуватимуть ласки, збиратимемо відповідні матеріали».

Отець Іван Коломієць наголосив, що поки що завдяки іконі відбулося лише одне чудо, але не виключено, що їх було й більше, але вони не стали гласними. За його словами, каплиці Різдва Св. Івана Христителя був потрібний архітектор й одна жінка згодилась допомогти. «Вона відмовилась брати за роботу гроші лишень попросила, щоби за неї молився. Як виявилось, у свої 40 років у неї досі не було дітей, а лікарі поставили їй страшний діагноз – безпліддя»,– розповів настоятель. Отець радив їй молитися біля образу. За його словами,згодом цій жінці наснився Св. Андрій й сталося чудо – вона завагітніла й на Андрія народжуватиме.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ