Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Правнучка Фройда показала у Львові «Ігри розуму»

Учора, 14 листопада, у Львові відкрилася виставка художниці з Лондона Лючії Макадам Фройд «Ігри розуму». Вперше в Україні правнучка засновника психоаналізу Зігмунда Фройда та дочка найвисокооплачуванішого художника сучасності Люс`єна Фройда виставила нову серію робіт «Ігри розуму».

«Назва «Ігри розуму» має подвійне значення і тому співзвучна зі мною. У буквальному сенсі маються на увазі інтелектуальні ігри, такі, як шахи чи покер, проте вона має також прихований і глибший зміст: йдеться про ігри, в які люди грають у житті», - розповіла про свої роботи Люсі Фройд.

Для цих робіт Люсі Фройд обрала техніку монопринту, оскільки саме вона, за словами Люсі, якнайкраще гармоніює з темою.

«Перш ніж виготовити зображення, потрібно як слід все продумати, спланувати й оцінити – так само, як потрібно враховувати ризики в інтелектуальних іграх. Азарт і ризик у моєму випадку полягають у тому, що картина, яка народжувалася в моїй уяві так нелегко і поступово, може бути втрачена під час друку і ніколи не матеріалізуватися, адже ніколи невідомо, яким буде кінцевий результат. Я неймовірно рада, коли задумане збувається», - сказала вона.

Над своїми роботами вона працювала 9 місяців.

Люсі Фройд також розповіла, що у Львові ще не встигла оглянути все, але те, що вона побачила їй дуже сподобалось.

«Мені подобається Україна, а особливо мені подобається Львів. Моє коріння з України і я маю намір краще пізнати цей край», - розповіла вона і пообіцяла, що вже наступного року повернеться до Львова з новою виставкою.

Додамо, що батьки відомого психіатра Зигмунда Фройда були з Львівської та Івано-Франківської областей. Амалія Малка Натансон, матір Зигмунда Фройда, народилася в 1835 році у Бродах. Якийсь час вона жила в Одесі (її мама була одеситкою), а потім переїхала з батьком до Відня. Батько Зигмунда Кальман Якоб Фройд народився 1815 року в Тисмениці Івано-Франківської області і в 1940 році перебрався у Фрайберг.

Люсі Фройд народилася у районі Педінгтон, Північний Лондон, у родині Кетрін Макадам і Лукіана Фройда, обоє митці. Люсі є переможницею багатьох міжнародних конкурсів.

У своїй творчості, окрім живопису та монотипії, вона також використовує перформанси, інсталяцію й кіно.

Фото: Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ