Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У біометричних паспортах закладений якийсь меркантильний інтерес, - Митрополит Димитрій

Мене дещо дивує постановка питання біометричних паспортів в українському суспільстві. Я думаю, що тут закладено якийсь суто меркантильний інтерес, хтось захотів саме за допомогою біометричних паспортів порахувати населення України, адже мова йде про те, що вже від народження дитини їй буде вручено цей біометричний паспорт. Так прокоментував бажання Верховної Ради запровадити в Україні нові біометричні паспорти митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП, Владика Димитрій.

Він переконаний, що багато людей навіть не знають що це таке.

«Звичайно, саме слово «біометрія» говорить про те, що треба щось виміряти, дослідити, просканувати, тобто йде мова про сканування людини. Вся інформація про людину буде внесена у цей біометричний паспорт. Власне, тут слід повернутись до теми кінця світу. адже Церква має певне бачення, як це буде відбуватись. Першою ознакою буде воцаріння однієї людини – це буде антихрист, людина, яка буде керувати світом і яка захоче всіх людей порахувати і, відповідно, вручити їм паспорти, або чіпи, в яких буде закладена вся інформація про людину. Однак Церква завжди застерігає, що людина створена вільною, а це вже посягання на її свободу та ознаки тотального контролю. Церква виступає проти цього тотального контролю над людиною», - заявив Владика Димитрій.

Він наголосив на тому, що свобода людині дарована Богом і коли на неї зазіхають – це неприпустимо: «Біометричний паспорт здатний повністю встановити контроль над людиною. Я не виключаю, що згодом хтось захоче цим біометричним паспортом скасувати існування грошей як таких. Без цього людина не зможе придбати собі продуктів, а людей попереджають про продовольчу кризу».

«Можливо ті, хто просувають цей закон, думають про благі наміри, але ніхто не знає, у що це може перетворитись, тому Церква застерігає від таких речей, особливо віруючих людей, які дуже дорожать даром свободи, який дав на сам Ісус Христос.

Відомо, що один депутат намагається всі ці заміни провести через свою фірму. Людям повинно бути відомо, що не у всіх країнах Західної Європи існують біометричні паспорти. Чому Україна, яка навіть не входить у ЄС, вирішила цим зайнятися – ну це вже звичайно відомо тільки тим, хто таким чином намагається набити собі кишені. Церква просто виступає з таким застереженням. Наш Синод звертався до Президента України і було накладено вето, тобто видно, що є певне лобі, яке керується своїм власним меркантильним інтересом, ці люди не думають ні про духовність, ні про Церкву», – сказав митрополит.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ