Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч відновлять 5 подвір’їв довоєнних будинків на Підзамчі

Підзамче стане новим відкриттям для гостей міста. Інститут міста разом з Інститутом розвитку міста (Краків) реалізовуватиме проект, який допоможе відновити частину подвір’їв львівського району Підзамче, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Загальна вартість проекту - майже 270 тис. злотих, які виділяє Міністерство закордонних справ Республіки Польща. Проект реалізується в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова та є продовженням проекту Ревіталізації району Підзамче.

Відтак, з 1 квітня до 31 грудня 2013 року планується відновити 5 подвір’їв старих довоєнних будинків району. За задумом авторів, реалізація проекту допоможе підвищити якість життя мешканців, залучить їх до процесу управління житловим фондом та стане поштовхом для майбутньої реконструкції інших подвір’їв. Крім того, ревіталізація Підзамче впливатиме на зростання туристичної привабливості.

Кінцева мета – в майбутньому не очікувати допомогу зі сторони, а залучати до реконструкції міську владу та мешканців будинків, які найбільше зацікавлені в усебічному розвитку району, щоб в майбутньому зробити життя в ньому більш приємним та комфортним. Подібні проекти вже реалізовувались у Кракові, Катовіце та інших польських містах, тож їх приклад буде взято за основу під час відновлення району.

«Підзамче – це одна з найстаріших частин Львова, яка, на жаль, занедбана. Тому наша мета – дати поштовх для відновлення цього неймовірно цікавого історично та архітектурно району. Завдяки підтримці програми Polska Pomoc, співпраці з Інститутом розвитку міст Кракова та співпраці з відповідними підрозділами ЛМР ми розпочнемо процес відновлення. Найважливіше для нас заручитися підтримкою зі сторони мешканців, які раніше активно долучались до розробки плану розвитку Підзамче і тепер ми так само очікуємо від них підтримки та розуміння наший дій», - зазначив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Крім того, вже відреставровані подвір’я допоможуть ще більше розвинути туристичну інфраструктуру – гості міста зможуть познайомитись з історією району та його архітектурою, відвідавши реконструйовану частину Підзамче.

Для промоції нової туристичної принади серед відвідувачів міста планують створити Інтернет-сторінку, туристичний путівник, порадник українською мовою та надруковати 5 тис. буклетів для туристів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ