Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Скульптури Пінзеля повертаються до Львова

У неділю, 10 березня, скульптури Іоанна Георга Пінзеля повернуться з Парижу. Нагадаємо, що 21 листопада в Луврі відбулося відкриття експозиції скульптур Пінзеля, яка закінчилася 24 лютого. Про це 5 березня в коментарі Гал-інфо повідомив головний хранитель фондів Галереї Мистецтв Ігор Хомин.

Він зазначив, що експерти Галереї тільки учора повернулися з Франції, де проводили демонтаж експозиції та належне запаковування експонатів.

Ігор Хомин зазначив, що проблем з документами не виникло, і скульптури вже 10 березня прибудуть до Львова під охороною спецпідрозділу «Титан».

Він також пояснив, що відреставровані скульптури, які експонували у Львові в музеї Пінзеля виставлять в приміщенні Галереї мистецтв на вул. Стефаника. Там вони експонуватимуться до того часу, поки музей Пінзеля не відремонтують.

Зазначимо, що раніше у коментарі Гал-інфо директор Галереї Лариса Возницька – Разінкова зазначала, що у цього музею є свої проблеми і дуже потрібно, щоб держава виділила кошти для ремонту даху.

Як повідомляло раніше Гал-інфо, всього до Лувру поїхали 28 експонатів - 14 експонатів належать Львівській національній галереї мистецтв, один - Музею етнографії та художнього промислу інституту академії наук України, два - Тернопільському обласному художньому музею, сім скульптур - Тернопільському обласному краєзнавчому музею і три експонати - Музею мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську.

Згідно з умовами, які поставив Лувр, скульптури мали прибути до Франції раніше, сама експозиція працювала з 21 листопада 2012 року до 24 лютого 2013 року.

Фото - unian.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ