Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

12 років майору, який хотів посадити літак-розвідник в Росії

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області підтримав позицію військової прокуратури Хмельницького гарнізону і визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Зазначимо, що вказане кримінальне провадження вже розглядалось судом, яким майора було засуджено до 11 років позбавлення волі. Утім, з процесуальних підстав вирок не набрав законної сили. Під час нового судового розгляду прокуратура довела, що військовослужбовець, діючи умисно, передав представникам Російської Федерації відомості з державною таємницею, а саме: повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника, що дало змогу іноземній державі спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання.

Окрім того, під час виконання спеціального польоту «зрадник» відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу в скеруванні літака по запланованому курсу і ухилився від маршруту. Порушивши режим «мовчання», намагався встановити контакт з невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією.

Без будь-якої можливості самостійно дістатись до аеродромів на території країни-агресора вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту.

Суд врахував усі обставини і визнав зловмисника винним у державній зраді.

Рішенням суду його позбавлено волі строком на 12 років з позбавленням військового звання «майор».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ