Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Насправді у рухівців була інша мета, а не звіт Шемчука – «Свобода»

Львівська обласна рада обов’язково заслухає звіт голови ЛОДА про виконання програми соціально-економічного розвитку на найближчому сесійному засіданні. Про це заявив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Андрій Холявка, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

"Немає логічного пояснення деструктивним діям депутатів від НРУ, які зірвали засідання сесії, - зазначив свободівець. - Адже перед цим, упродовж двох тижнів відбулося три наради з підготовки до сесії – нарада з головами фракцій, нарада з членами президії та власне засідання президії обласної ради. На жодному з цих зібрань НРУ не висловлював ніяких зауважень чи інших пропозицій – усі погодилися з порядком денним. Про це свідчить стенограма засідання президії, зрештою, засідання відбувалося в присутності багатьох журналістів.

Звіт голови ЛОДА – це питання, яке не слухається поспіхом, воно потребує серйозної підготовки депутатів, і, як ви розумієте, воно потребує максимальної присутності депутатів для ухвалення рішення. Для чого представникам Руху було ставити це питання в той день, коли з поважних причин були відсутні чимало представників опозиційних сил, зокрема п’ятеро з 36 депутатів від "Свободи",  четверо з 18 - від "Фронту змін" та двоє з п’ятьох - від "УДАРу"? Питання риторичне. Окрім того, цієї неділі відбудуться довибори, і ми сподіваємося, що обласна рада поповниться ще сімома опозиційними депутатами. Це розуміють опозиційні сили в облраді, але не Рух. Зауважу, що на вчорашнє засідання, чи не вперше від початку цієї каденції, фракція НРУ зібралася в повному складі. І залишу без коментарів той факт, що фракція Партії регіонів діяла в тандемі з рухівцями..."

Андрій Холявка також зазначив, що коли врешті голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик від імені фракції ВО "Свобода" вніс пропозицію слухати першочергово звіт голови ЛОДА про виконання програми соціально-економічного розвитку, про виконання угоди з Кабміном та про виконання бюджету, це рішення не підтримали у повному складі фракції НРУ та Партії регіонів. "Отже, насправді в них була інша мета, але аж ніяк не слухання звіту Шемчука", - зазначив свободівець.

За словами Андрія Холявки, питання звіту голови ЛОДА буде розглянуто на найближчому сесійному засіданні.

Додамо, що справжньою причиною конфлікту у Львівській облраді, закладником якого і став голова Львівської ОДА Віктор Шемчук,  могла стати вільна посада першого заступника голови Львівської обласної ради. Представники "Фронту змін" і НРУ бачать на цій посаді, відповідно, депутатів Василя Пісного або Андрія Корната,  "свободівці" ж начебто вирішили не квапитись із цим питанням. До того ж, останнім часом і "УДАР" заявив про свою претензію на посаду першого заступника. Одне очевидно, Віктор Шемчук був готовий звітувати, але...

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ