Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській опері відбудеться прем’єра опери Моцарта «Чарівна флейта»

13, 14, 18 квітня у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться прем’єра опери на дві дії «Чарівна флейта» Вольфганга Амадея Моцарта. Про це сьогодні, 9 квітня, повідомили в прес-центрі театру.

11 квітня о 18 год. проведуть генеральна репетиція спектаклю.

Довідка.

Чарівна флейта — опера-зінгшпіль Моцарта у двох діях; лібретто Емануеля Шиканедера. Вперше поставлена у Відні, в театрі «Ауф дер Віден», 30 вересня 1791 року.

Сюжет опери Шиканедер почерпнув у казці К. Віланда (1733-1813) «Лулу» зі збірки фантастичних поем «Джінністан, або Вибрані казки про фей і духів» (1786-1789), з доповненням з його ж казок «Лабіринт» і «Розумні хлопці». Серед додаткових джерел також називають епічну поему «Оберон, цар чарівників», з доповненнями по лібрето К. В. Хенслера з опери «Свято сонця у брамінів» Венцеля Мюллера; драму «Тамос, цар єгипетський» Т. Ф. фон Геблера; роман «Сетос» Ж. Террасон (1731). Називають і роботу Ігнаци фон Борна, магістра масонської ложі «Zur Wahrheit» («До правди»), «Про містериії єгиптян». Саме фон Борну, який помер незадовго до написання опери, лібрето і було присвячено.

Після смерті Емануеля Шиканедера на авторство лібрето став претендувати один з акторів театру Віденська масон Карл Людвіг Гізеке.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ