Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фестиваль «Святкуймо Воскресіння Разом» продовжує традицію митрополита Шептицького

12 травня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» Українська Греко-Католицька Церква проводить фестиваль «Святкуймо Воскресіння Разом», який продовжує історію, розпочату митрополитом Андреєм Шептицьким, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Святкуймо Воскресіння Разом – це насамперед фестиваль для всієї громади Львова. Це можливість нам засвідчити свою вірність католицькій церкві. На цьому ювілейному святковому заході ми по-особливому згадуватимемо пам'ять митрополита Андрея Шептицького» - говорить о.Тарас Милян, керівник Фундації Духовного Відродження УГКЦ.

80 років тому, 6-7 травня 1933 року, митрополит Андрей Шептицький зібрав близько 80 тисяч молодих людей. Це стало одним із найвеличніших свят того часу. Зібрання мало назву «Українська молодь Христові», що згодом переросло у молодіжний рух. А наприкінці 90-х років XX ст. засновано громадську організацію, яка продовжує втілювати цінності, що митрополит Андрей заповів для молоді України.

На зустрічі 1933 року митрополит Шептицький сказав до молоді: «Тішуся дуже тим З'їздом, що всьому світови доказує, як Ви, наша молодь, прив'язані до Ісуса Христа, до святої віри наших батьків, до святої католицької віри і до святої католицької церкви. У Львові відновите приречення вірности Христови… Будьте до смерти вірні цьому приреченню!».

Програма фестивалю «Святкуймо Воскресіння Разом»

Шевченківський гай, 12 травня

11.00 – 12.30 –  Божественна Літургія

12.30 – 13.00 – Урочисте відкриття фестивалю.

13.00 – 18.00 – Ярмарок, майстер класи, гаївки та забави для дітей та молоді.

14.00 – 17.00 – Виступ вокально-хореографічних колективів,

   переможців всеукраїнських та обласних фестивалів.

   Дитяча благодійна лотерея.

17.00 – 18.00 – Гаївки для молоді з Софією Фединою.

18.00 – 21.00 – Великий молодіжний концерт. Молодіжна лотерея.

[ВСЕ ПРО...]

Cherry Band

Фіналіст шоу «Голос країни» Назар Савко

Тріо ТОНІКА

Фома з гурту Мандри

21.00 – 21.15 – Молитва на завершення.

Довідка:

Сайт свята: voskresinnyarazom.org. Організатори: Львівська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, Фундація Духовного Відродження. Партнери: управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР, служба у справах дітей ЛОДА, ЦТДЮГ «Погулянка».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ