Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Автономний опір» закликав не брати участь у традиційному Параді вишиванок

Організатор маршу Парад вишиванок, рух “Автономний Опір”, офіційно заявляє, що цього року маршу 28 квітня не буде. Про це йдеться в заяві, яку розмістили на офіційному сайті «Автономного опору».

«Різні групи зацікавлених людей, котрі давно намагались нашкодити нашому руху, цього року об’єднались під керівництвом депутатів від ВО “Свобода”, в рейдерський спосіб захопили офіційні зустрічі, групи та підписки “Автономного Опору” в соціальних мережах і заявляють, що тепер акція відбудеться під їхнім керівництвом.

Ми закликаємо всіх, кому дорога правда та хто хоче щось змінити у цій країні не йти на цей, фактично партійний, захід. На прикладі цієї події ми бачимо, що партія “Свобода” прагне приватизувати поняття “націоналіст” та захопити владу на Львівщині та всьому західному регіоні так, як це зробила “Партія Регіонів” на Донбасі та інших східних областях. Очевидно, що процес розподілу сфер впливу вже розпочався. Звісно, що їм заважають незалежні рухи, революційна націоналістична ідеологія яких розходиться з їхніми меркантильними владними інтересами, тому вони намагаються підім’яти усі автономні угрупування під себе.

Історія події.

З 2010 року, щорічно, 28 квітня рух “Автономний Опір” проводить Парад Вишиванок. В колоні завжди марширували всі бажаючі, зокрема і члени ВО “Свобода”. Але організатором заходу завжди був “Автономний Опір” – незалежний рух, що не бажав підпорядковуватись партії “Свобода” і через це дуже неподобався її керівництву. Але цього року, укріпивши свої позиції при владі, отримавши депутатські мандати та посиливши свій вплив та адміністративний ресурс, керівники “Свободи” вирішили забрати у незалежного руху відомий у Львові марш. Зібравши навколо себе людей, котрі позиціонують себе “правими” та всіх, хто вороже настроєний до нашого руху, вони провели надзвичайно захоплення частини ресурсів та надбань “Автономного Опору” з метою приватизації акції 28 квітня.

Ще за тиждень до маршу представники руху подали у Міськраду заявку на проведення маршу. За декілька днів таку ж заявку, на те ж місце, у той же час, з тією ж назвою, подала людина, котра востаннє з’являлась на цьому марші 3 роки тому. В нашій країні посвідчення народного депутата творить чудеса. Це розуміє і “Патрія Регіонів”, і “Свобода”. Таким чином “Свобода” використала всі свої важелі впливу у владі, щоб узурпувати акцію 28 квітня.

Тому ми закликаємо всіх чесних людей ігнорувати цей захід, щоб не йти на повідку в партійних бюрократів і бізнесменів від політики», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що Парад вишиванок має відбутися сьогодні, 28 квітня, о 18 годині.

Як повідомили Гал-інфо у Львівській міській організації ВО "Свобода", Парад вишиванок відбудеться, а події навколо маршу - це непорозуміння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ