Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Open Blues Band» виступить на «Флюгерах Львова»

9 травня рок-день у рамках «Флюгерів Львова» завершуватиме джаз-роковий колектив «Open Blues Band», учасники якого десятиліттями творять українську музику. Лідер «OBB» Юрій Шаріфов також очолює журі рок-конкурсу, що триватиме цього дня, повідомили організатори.

На рок-дні 5 українських гуртів змагатимуться за участь у фіналі Міжнародного Рок-Фестивалю «ROCK NOCĄ». Це будуть «Абу-Касимові Капці»,«Фіолет» , «Viter», «Hairy Viper» та «D. Hate». Окрім «Open Blues Band» 9 травня на фестивалі виступить ще один культовий львівський колектив «The Mandry».

До журі рок-дня увійдуть знані львівські музиканти і музикознавці та польські організатори рок-конкурсу. Зокрема це будуть з польської сторони: Igor Skrzyczewski – організатор концертів у клубі “4 Róże dla Lucienne”; Paweł “Bełcyk” Prokopiuk – гітарист і вокаліст гурту “JUGOSŁAWIA” і Irina Brovko – координатор “Rock Nocą”. З нашого боку судитимуть: Сергій “Борода” Каленюк – директор  легендарного рок-клубу “Лялька”; Юрій Шаріфов – один з першопрохідців вітчизняного року, постійний член журі конкурсу “Тарас Бульба”, музикознавець і бас-гітарист; Дмитро “Кумар” – відома постать львівського андеґраунду, лідер досі культового гурту “Тостер” і низки пізніших проектів; Олег Середа – радіоведучий і  музикознавець.

Довідка про«Open Blues Band»:

Олександр Балабан – гітара

Юрій Шаріфов – бас-гітара

Олександр Мельник – барабани

 Олександр Балабан– засновник та керівник  рок-групи „Ореол" (1970-1991 рр.). Останнім часом працює технічним директором російської співачки Алсу.

Олександр Мельник грав у рок-групі „Ореол".

Юрій Шаріфов – титулований і знаний із 60-х років музикант. Автор камерно-інструментальних і симфонічних творів, джазових композицій та естрадних пісень. В середині 60-х був одним з перших, хто почав грати рок в Радянському Союзі. В 70-х - 80-х рр. грав у Чернівецьких ансамблях "Смерічка", "Червона Рута" ( музичний керівник), "Жива Вода" ( засновник та керівник ). В складі джаз- , рок- , поп- , фолк- груп та з сольними концертними програмами гастролював у 24-х країнах. Учасник сотень фестивалів. Співпрацював з багатьма особистостями ( Софія Ротару, Юрій Башмет, Назарій Яремчук, Володимир Івасюк, Лілія Сандулеса, Іво Бобул, Олександр Сєров, Ігор Саруханов та багато інших ).
  З середини 70-х рр. активно працює в сфері електронної музики. Ведучий авторських музичних програм на легендарному радіо «Ініціатива». Багаторічний голова журі всеукраїнського рок-фестивалю "Тарас Бульба". Учасник багатьох  музичних і культурних проектів.

Квитки на «Флюгери Львова» коштуватимуть 60 грн. Проте, студенти, учасники «дзиґівських» клубів та шанувальники фестивалю, які придбають квитки заздалегідь у галереї «Дзиґа», зможуть потрапити на концерти за 30 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ