Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів`ян та гостей міста запрошують на Мегамарш у вишиванках

У суботу, 25 травня, у Львові відбудеться «Мегамарш вишиванок». Управління внутрішньої політики Львівської міської ради запрошує громадські організації, львів’ян та гостей міста одягнути вишиванку і приєднатися до святкової ходи, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Захід проводиться з метою популяризації національного одягу, шанування українських народних звичаїв, виховання молодого покоління, та поширення  культурних традицій в Україні й в усьому світі.

Збір охочих та формування колон триватиме від 12.30 год. Вже сама урочиста хода розпочнеться о 13.00 від пам’ятника Степанові Бандері, та пройде маршрутом: вул. Степана Бандери – вул. П.Дорошенка - завершиться біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Нагадаємо, парад вишиванок вперше було організовано молоддю Києва у 2008 році. Розуміючи необхідність проведення подібних заходів  на теренах усієї України до ініціативи київських походів у вишиванках виявили бажання приєднатися і львів`яни. Цього року бажання провести у своїх містах Мегамарш виявили також мешканці Рівного, Вінниці, Житомира, Сум, Полтави, Ужгорода, Одеси та інші.На сьогоднішній день до акції приєднуються українці Англії, Андорри, Вірменії, Казахстану, Мозамбік, Польщі, Португалії, Росії, Словенії.

Організатори наголошують, що захід є аполітичний, тому будь-яка символіка, окрім державної, під час проведення заходу забороняється!

«Вишиванка стала символом нашої ідентичності. Коли хтось каже, що одягнути вишиванку недостатньо, може він і має рацію, але не можна забувати, що в недалекому минулому, українця могли ув’язнити або вбити лише за те, що він мав на собі вишиванку. Пригадуємо з історії, коли війська більшовика Муравйова увірвалися в 1919 році до Києва, їхньою жертвою ставали усі, хто розмовляв українською, або мав на собі вишиту сорочку. Тому ми не повинні зневажливо або байдуже ставитися до вишиванки. Нехай «Мегамарш вишиванок» нагадає нам та й усьому світові, що Львів – українське місто, яке ніколи не зречеться свого прекрасного коріння», - зазначив начальник управління внутрішньої політики Андрій Шевців.

Програма заходу

12.30-13.00   Формування колони (по 5 людей в шерензі) біля пам’ятника С.Бандері

13.00  Покладання квітів – керівники ГО

13.00     Старт ходи. В часі ходи виконуються українські патріотичні пісні.

13.30   Хода прибуває до пам’ятника Т. Шевченкові

13.30   Покладання квітів до пам’ятника.

13.35  Завершення заходу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ