Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові міжнародні експерти поділились досвідом підвищення безпеки пішоходів на дорогах

У Львові відбулося засідання робочої групи щодо безпеки пішоходів та велосипедистів в рамках кампанії «Львів - безпечне місто». У ході обговорення було представлено досвіди різних країн у покращенні безпеки на дорозі, безпеки пішоходів, питання дорожніх знаків, а також доцільність використання світловідбиваючих елементів для зменшення травмувань пішоходів у темну пору доби. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Питання безпеки пішоходів є надзвичайно важливим, тому для мене дуже приємно, що це питання сьогодні обговорюється в стінах міської ради. Ми маємо тут гостей з-за кордону, які презентують нам свій досвід і кращі практики ми можемо використати», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Є дуже важливе те, що сьогодні відбулось засідання такої робочої групи. В рамках кампанії «Львів - безпечне місто» значна увага буде приділятися безпеці на дорозі: безпеці пішоходів, велосипедистів, власників мото- автотранспорту. Важливим є те, що були присутні представники Фонду сприяння безпеки дорожнього руху, з якими ми розпочинаємо новий етап співпраці для більш правильної та якісної організації процесів підвищення рівня безпеки на дорозі.

Найбільша увага робочої групи буде спрямована на наше молоде покоління: дітей дошкільного та шкільного віку, які активно проводять свій час в літній період і в осінній період будуть повертатись до школи, відвідуючи позашкільні гуртки та секції.

Наше місто вже розпочало роботу над встановленням активних світлодіодних дорожних знаків. Фонд сьогодні привіз зразкисвітловідображаючих та інформаційних матеріалів, які відповідають європейським нормам і які ми хочемо використовувати також у нас у Львові.

Завданням для нас є максимально забезпечити цю цільову аудиторію світловідбиваючою амуніцією, як то камізельки, браслети, ранці, брелоки. Проведення з навчального року активних уроків для учнів з використанням рольових ігор, масштабованих дорожніх знаків, дорожньої розмітки. Основною метою усіх цих заходів є підвищити поінформованість львів’ян з тим, як себе убезпечити, а відтак зменшення аварійності на дорогах, підвищення рівня безпеки», - підсумував начальник управління внутрішньої політики ЛМР Андрій Шевців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ