Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівський губернатор переїжджає

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук має намір зробити музей зі свого робочого кабінету у приміщенні на вул. Винниченка,18. Про це він повідомив сьогодні, 29 травня, у коментарі Гал-інфо.

Раніше голова Львівської ОДА заявив про такі наміри, коли перебував у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

«Ми дійсно цю ідею продовжуємо реалізовувати. На сьогодні  з цього історичного кабінету ми забрали основні речі, особливо ті, які вступали у дисонанс із самою архітектурою кімнати. Йдеться про урядовий зв'язок і комп’ютери. Зараз намагаємося в музеях відшукати, можливо, портрети колишніх губернаторів, можливо, інші речі, які можуть підкреслити історичну вагу цього кабінету, засвідчити те, який час пережило приміщення», - наголосив Віктор Шемчук.

Він також зазначив, що не оминуть увагою і вбивство польського намісника графа Потоцького, якого застрелив молодий студент Львівського університе­ту Мирослав Січинський.


«Окремо буде мова і про студента, який генерал-губернатора приговорив у цьому кабінеті. Це також частинка нашої львівської історії. Я думаю, що це хороша ідея, і, найголовніше, у цьому кабінеті будуть проходити міжнародні зустрічі. Кабінет буде символізувати перехідні часи від однієї держави до іншої, від однієї форми влади до іншої. Все змінювалося у цьому світі, але адміністрація завжди знаходилась там, де вона є, губернатор був там, де він був», - зазначив Віктор Шемчук.

На питання Гал-інфо, куди в такому випадку переїде Віктор Шемчук, голова ОДА зазначив, що буде у цьому ж приміщенні, але у іншому кабінеті.

«Він трішки менший, але, можливо, більш затишний», - зазначив голова Львівської ОДА.

Фото - dyvys.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ