Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Здолбунові людей зобов'язують платити за дощ

У Здолбунівському районі на Рівненщині депутати-свободівці продовжують боротьбу за скасування абсурдного наказу Міністерства регіонального розвитку України "Про затвердження Змін до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України", за яким по-новому почали нараховувати тарифи усім юридичним особам різних форм власности за водовідведення атмосферних опадів. Про це 10 червня повідомив керівник фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Здолбунівській міськраді Віталій Чернецький. Повідомила прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода".

За словами націоналіста, після того, як у квітні 2013 року націоналісти порушили це питання на сесії Здолбунівської районної ради і було ухвалено рішення про створення робочої групи задля його вивчення – Здолбунівський водоканал припинив нараховувати оплату за водовідведення атмосферних опадів для навчальних закладів району та міста Здолбунів. Окрім цього, під час звіту директора Здолбунівського водоканалу В. Мельника на черговій сесії міськради керівник фракції ВО "Свобода" Віталій Чернецький намагався з'ясувати, яким чином будуть розв'язувати проблему нарахування непідйомних тарифів для підприємців міста.

"Незважаючи на мої намагання з'ясувати, що ж все таки дирекція водоканалу робить задля зменшення або скасування тарифу для підприємців, Мельник так і не дав конкретної відповіді. Він тільки спромігся пояснити, що рахунки за травень були незначними через малу кількість опадів (відсутність снігу та малу кількість дощів). Хоча насправді незначні рахунки за травень не скасовують грабіжницького наказу й наступного місяця рахунки можуть бути набагато більшими. Саме тому наступним нашим кроком буде підготовка звернення Здолбунівської міської ради до Президента України, КМУ та ВРУ щодо скасування обтяжливого наказу", – зазначив Віталій Чернецьким.

У свою чергу очільник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській райраді Олександр Бондарець підозрює, що активна реалізація вказаного тарифу свідчить про дефіцит держбюджету і намагання влади всіма можливими заходами, навіть абсурдними, наповнити державну скарбницю.

"Якщо звернення про скасування здирницького наказу не дадуть результату, ми подаватимемо позов до суду щодо скасування цього наказу. Останні кілька тижнів показали, що кошти, які надходять у зв'язку з нарахуванням згаданого тарифу, використовують не за призначенням, адже проливні дощі, які пройшли всією Україною, показали, що жодних дій щодо приведення в порядок дощової каналізації не проведено", – додав Олександр Бондарець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ