Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Корупція є всюди, де є хоч трохи влади, – представник прокуратури

Корупція є всюди, де є хоч трохи влади, де є керівник, від якого залежить по-перше, прийняття рішень, по-друге, часові рамки прийняття рішень. Про це сьогодні, 1 липня, під час круглого столу «Механізми підвищення ефективності державної антикорупційної політики на Львівщині» заявив начальник управління за додержанням законів Прокуратури Львівської області Святослав Лаганяк.

За його словами, відповідно до закону «Про засади запобігання і протидії корупції», корупційними діянням вважається не тільки безпосередньо отримання вигоди, а й намір, домовленість про це. «Людині ще ніхто нічого не дав, вона лише погодилася на отримання вигоди, а її дії вже підпадають під статтю», – зазначив Лаганяк.

Представник прокуратури додав, що до введення в дію цього закону 1 липня 2011 року кримінальна відповідальність за корупційні діяння наставала від 4 тисяч гривень, нині корупцією може вважатися і отримання 1 гривні матеріальної вигоди.

Також він зауважив, що правоохоронці тепер слідкують не лише власне за хабарами, а й подарунками, в тому числі на день народженні і з приводу інших пам’ятних дат.

Святослав Лаганяк повідомив, що за перші шість місяців 2013 року до відповідальності за корупційні діяння у Львівській області притягнуто 102 посадові особи.

«Як на мене, це дуже багато, це 102 керівники. Після такого вони виявляються викинутими з нормального життя, зі свого звичного оточення, їх позбавляють права обіймати державні посади. Вони фактично, опиняються за бортом суспільного життя. І з цих 102 осіб не було жодного, хто не знав би про те, що його дії незаконні», – наголосив представник прокуратури.

Він також зазначив, що корупція притаманна усім регіонам країни, і немає такого окремого поняття як «львівська корупція».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ