Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Шемчук про новопризначеного директора Музею історії релігії: рішення прийняте і крапка

«Особа, яка на цій посаді, відповідає всім необхідним кваліфікаційним вимогам. Рішення прийняте, на цьому поставлена крапка. Ми працюватимемо в тому складі, який є»,– так голова Львівської ОДА Віктор Шемчук прокоментував конфліктну ситуацію, що виникла через призначення нового директора Музею історії релігії у Львові.

Нагадаємо, нового директора Музею історії релігії, чиновника Львівської обласної адміністрації Ореста Малиця призначив місяць тому департамент з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей обладміністрації. Ніякого конкурсу не було оголошено, але це й не передбачено розпорядженням голови обласної адміністрації і положенням облради. Відтак, через непрозору кадрову політику до губернатора Львівщини Віктора Шемчука звернулися громадські діячі і єпископи чотирьох церков.

«Це моє кадрове рішення, яке було прийняте після того, як розглянули кілька кандидатур»,– пояснив свою позицію Віктор Шемчук.

І додав, що не буде пояснювати ні громадським організаціям, ні служителям церкви те, чому на посаді директора  цей працівник, а не інший. «В Львівській області є понад 90 музеїв. Чому світ клином зійшовся на Музеї історії релігії, мені не відомо», – зауважив голова ЛОДА.

Як він пояснив, Музей історії релігії – це державна установа. «Відповідно до закону про статус державних адміністрацій, питання призначення керівників не вирішуються ні громадськими, ні релігійними організаціями», – зазначив Віктор Шемчук.

Як розповів губернатор, колишній директор тепер є заступником Ореста Малиці.

Також він зауважив, що з приводу цієї ситуації до нього є ряд звернень. Зокрема, каже Віктор Шемчук, є звернення від народних депутатів з таким дуже цікавим формулюванням: «Просимо пояснити причину прийняття такого управлінського рішення».

«Ця причина прописана в конституції України, в законі про статус адміністрацій, в повноваженнях голови Львівської ОДА», – відказав голова облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ