Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

На Городоцькій турки ганяють археологів

На вул. Городоцькій у Львові, де почали ремонт дороги, археологи попри запевнення міського голови Львова Андрія Садового не можуть здійснювати археологічного нагляду. Про це сьогодні, 16 липня, в коментарі Гал-інфо повідомив директор НДЦ "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАН України Олег Осаульчук.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 липня, відповідаючи на запитання Гал-інфо, чи здійснюється археологічний нагляд під час ремонтних робіт, Андрій Садовий відповів: «Археологи вже почали роботу. Вони вивчають, і ми їм максимально сприяємо. Дасть Бог, може щось цікаве знайдуть і поповнять колекції наших музеїв».

У коментарі Гал-інфо Олег Осаульчук повідомив, що археологи скерували лист до «Львівавтодору» із всіма обґрунтуваннями археологічних робіт.

«У «Львівавтодорі» документи розглянули швидко, але тепер усе залежать від міста, як швидко на ці роботи будуть виділені кошти», - зазначив Олег Осаульчук.

Він додав, що чиновники із вирішенням цього питання не надто квапляться, тому наразі археологи не мають підписаної угоди і з власної волі «бігають по Городоцькій, намагаючись зафіскувати виявлені знахідки».

«Процівники «Онуру» не дають нам можливості нормально зафіксувати та дослідити знахідки, а лише дозволяють їх сфотографувати», - розповів Олег Осаульчук.

За його словами, перші знахідки вже виявили біля готелю «Київ», де у котловані розкопали деревяні конструкції. Їх археологи теж не мали змоги дослідити, а лише сфотографували.

Він зазначає, що працівників «Онуру» можна зрозуміти, адже згідно з угодою на них діють штрафні санкції, а тому вони не хочуть затягувати роботи і давати працювати археологам.

«Це цікава ділянка. Відомо, що на перехресті вул. Городоцька та Наливайка може бути виявлено поховання цвинтаря прокажених, але оскільки договору з міською радою немає, то і «Львівавтодор» не може з нами укласти угоду», - зазначив Олег Осаульчук.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ