Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Садовий вважає, що Городоцьку археологи достатньо дослідили сто чи двісті років тому

На вул. Городоцькій у Львові, де почали ремонт дороги, археологи попри запевнення міського голови Львова Андрія Садового, не можуть здійснювати археологічного нагляду. Сьогодні, 22 липня, у коментарі Гал-інфо міський голова Львова назвав це «виробничими нюансами».

Міський голова запевняв, що на ділянці працюють археологи, однак, як з’ясувалося, з ними ніхто не укладав жодних договорів.

«Це можливо  виробничі нюанси, які треба нормалізувати. Я дам доручення голові Галицької районної адміністрації Ірині Чілімовій. Якщо археологи хочуть ті чи інші роботи провести, то це має бути оперативно зроблено», - заявив Садовий.

Окрім того, міський голова дав зрозуміти, що не вважає за потрібне проводити там археологічні роботи.

«Вулиця Городоцька вже робилася за останні сто-двісті років, тому всі відповідні розкопки вже  були проведені. Тут також не можна ставити на вершину археолога. Якщо це нова ділянка, де нічого не робилося, тоді так, але важливий і комфорт мешканців. Треба це об’єднати, і зробити так, щоб і археологи були задоволені і не порушувались темпи робіт», - заявив Садовий.

У коментарі Гал-інфо директор НДЦ "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАН України Олег Осаульчук повідомив, що триває переговорний процес і жодних договорів та дозволів на проведення робіт археологи так і не отримали.

Осаульчук зазначив, що попри запевнення Садового цю ділянку на вул. Городоцькій ніхто не досліджував.

Як раніше повідомляло Гал-інфо, чиновники із вирішенням цього питання не надто квапляться, тому наразі археологи не мають підписаної угоди і з власної волі «бігають по Городоцькій, намагаючись зафіскувати виявлені знахідки».

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ