Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Для львівських селян проведуть семінари з фінансово-правової грамотності

Мешканці сіл та люди, котрі ведуть особисті селянські господарства у Львівській області мають змогу підвищити рівень своїх фінансово-правових знань. Проект «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів») спільно з Львівською асоціацією кредитних спілок (ЛАКС) проводить безкоштовні навчальні семінари, які мають на меті поліпшити рівень фінансових знань селян, збалансувати інтереси позичальників та кредитних спілок і поглибити розуміння останніх у потребах і можливостях дрібного сільськогосподарського бізнесу, повідомили у проекті.

За словами консультанта проекту із захисту прав споживачів фінансових послуг Мирослави Муляр, семінари умовно поділяються на кілька частин. У першій учасникам розповідають про основи фінансових знань щодо отримання та сплати кредиту, про законодавство у сфері споживчого кредитування, права та обов’язки сторін при укладенні договору кредитування тощо, а також надають практичну інформацію про те, як правильно вирахувати повну вартість кредиту та на які основні аспекти слід звернути увагу при вступі у кредитні правовідносини. Також всі учасники заходів отримують примірники посібників «Споживче кредитування: порадник для сільгоспвиробника» та «Абетка кредиту», які дають змогу ознайомитися зі всією необхідною інформацією щодо кредитних правовідносин.

 «Окрім цього, – зазначає експерт напряму «Підтримка при кредитуванні учасників ЛДВ» проекту «Агро-Львів» Тарас Антонюк, – до участі у заходах запрошені представники Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації, щоб учасники з перших уст могли отримати інформацію про діючі програми компенсації відсотків за кредитами для сільського господарства на державному та обласному рівні. ЛОДА знайомить учасників з умовами, термінами, лімітами та іншою важливою інформацією, котру слід знати і використовувати аграріям, щоб отримати бюджетну допомогу при користуванні кредитом. А наші партнери, члени ЛАКС, розповідають про особливості роботи кредитних спілок, їх відмінності від банківських установ, умови, на яких дрібний сільгоспвиробник може отримати кредит у кредитній спілці тощо».

Зазначимо, що на разі семінари провели у м. Сокаль спільно з кредитними спілками «Вигода», «Бойкіщина», «Гільдія вуглекопів» та у смт. Бориня Турківського району спільно з кредитною спілкою «Єднання». Планується проведення аналогічних заходів і у інших районах Львівської області, де представлені кредитні спілки-члени ЛАКС. За словами людей, котрі вже відвідали навчання, такі заходи дають учасникам комплексне уявлення про кредитні правовідносини, сприяють кращому розумінню поняття «кредит» і дають змогу зробити оптимальний вибір кредитного продукту у майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ