Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Знахідка на вул. Городоцька, найімовірніше, є оборонною вежею костелу Св. Станіслава, - археолог

У Львові під час будівельних робіт на вул. Городоцькій були виявлені рештки кам'яного муру. Як повідомив сьогодні, 27 липня, в коментарі Гал-інфо молодший науковий співробітник «Рятівної археологічної служби» Остап Лазурко, археологи вважають, що виявлена знахідка – це залишки оборонної вежі костелу Св. Станіслава.

Наразі, археологи досліджують залишки муру. Вони припускають, що його можна датувати в межах 15-18 століть.

«Більше можна буде сказати, коли ми зберемо достатню кількість інформації та порівняємо її з історичними даними. Костел був на цьому місці з 14 століття і розібрали його у 1802 році», - пояснив Остап Лазурко.

Сам костел, на думку археолога, розташований під готелем «Асторія».

Він додав, що зараз археологи закладають нові шурфи, для роботи на ділянці дали додаткову кількість людей, щоб пришвидшити роботи та не заважати ремонту вулиці.

Остап Лазурко додав, що попри запевнення у сприянні місцева влада поширює інформацію про те, що археологи затримують ремонт Городоцької. Він пояснив, що наразі ремонт триває на інших ділянках вулиці і археологи не заважають робітникам.

Окрім того, ще й досі немає підписаної угоди із ЛКП «Львівавтодор» на покриття витрат при здійсненні археологічного нагляду.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ