Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Садовий зайнявся легалізацією своїх коштів, - Савельєв про новий будинок мера

Придбавши таке дороговартісне надбання, як будинок за 3,896 млн грн в елітному районі міста, подружжя Садових просто здійснило спробу легалізувати кошти. Про це сьогодні, 1 серпня, в коментарі Гал-інфо заявив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв.

«Я за те, щоб люди були багаті, але я категорично проти того, щоб багаті люди робили з людей дурнів. Презентація придбаного будинку родини Садового - це яскравий приклад того, що дурнів у першу чергу роблять з журналістів, адже у цій ситуації міський голова використав їх виключно як ретрансляторів. Багато видань навіть не роблять спроби проаналізувати купівлю готового будинку, хоч я переконаний, що цей будинок був побудований за проектом Садових. Придбавши таку дорого вартісну покупку, подружжя Садових просто здійснило спробу легалізувати кошти», - сказав Микола  Савельєв.

Він зазначив, що вся ця постановка є досить смішною.

«У власному медіа-холдингу вони продали 3% акцій, нібито заробивши на цьому 3 млн грн. Тоді виходить, що 100% акцій – це 100 млн грн. Однак вартість ТРК «Люкс» з орендованими приміщеннями, ліцензією, технікою та брендом становлять лише 13 мільйонів гривень - це 13 млн грн. З цих коштів 6, 524 млн грн — це довготривалий кредит, який ТРК має повернути банку. Це дуже смішно! Що таке ТРК «Люкс»? Це орендовані приміщення, не зовсім нова техніка і ліцензія на мовлення за яку вони заплатили, але все це не коштує 100 млн грн.

Люди у нас такі, що казатимуть, мовляв, так, він багатий чоловік, і робить для громади, то хай робить і для себе. Однак, мене у цій ситуації найбільше дивує те, що її не хочуть аналізувати політичні опоненти, а там можна було б знайти багато цікавого. Наприклад, зясувати чому міський голова не запросив журналістів у будинок, який був би повністю нафарширований сантехнікою, меблями, де би було видно кінцевий результат? Чому ніхто не оцінив, скільки у цьому районі коштує земельна ділянка? Куди відселили людей, які жили поруч новобудови? Зрештою за які кошти цим людям купили квартири?

Ми минулого року робили журналістське розслідування на цю тему, але тоді Садовий категорично відмовлявся і запевняв, що це не його будинок і він навіть не знає, хто це будує, а от вже через рік з’ясувалося, що знає», - сказав Микола  Савельєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ