Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

13 років ув'язнення за захист України

02 листопада 2017 року з 11:00 у Вищому спеціалізованому суді України (м. Київ, вул. П.Орлика, 4) відбудеться розгляд касаційної скарги на вирок Приморського районного суду м. Маріуполя та Апеляційного суду Донецької області (м. Маріуполь), згідно яких засуджено бійця АТО, прикордонника Колмагорова С.В. за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України до 13 років позбавлення волі. Справа № 5-2456км17.

З вересня 2014 року Сергій Колмогоров (Ганс) знаходиться в ув'язненні за те, що виконував наказ і обороняв кордони держави. На початку цього жовтня помер його батько, з яким він навіть не зміг попрощатись. 

Коротко про справу: "старший солдат Бердянського прикордонного загону Сергій Колмогоров, який неодноразово виконував бойові завдання у зоні проведення АТО, 9 вересня 2014 року чергував на блокпосту в районі Маріуполя. Під час несення служби,військовослужбовці помітили неподалік від берега моря автомобіль, який блимав фарами, подаючи комусь сигнали, а потім попрямував у бік блокпоста.На вимогу зупинитися для перевірки документів водій лише натиснув на газ автомобіля і пішов на прорив.

Попереджувальні постріли не зупинили порушника, швидкість транспортного засобу лише збільшилась. Після цього був відкритий вогонь на ураження.Пасажирка транспортного засобу загинула, а водій, уродженець Донецька, не постраждав. Пізніше, після кількох допитів, він виїхав на окуповану теритторію. Проте встиг написати заяву на прикордонників. І до речі, жодного разу на судові засідання не з'являвся.

Як з’ясувало слідство, вогонь по автомобілю одночасно вели дев’ять осіб. Експертиза так і не змогла визначити: постріл з якої зброї привів до смертельних травм. Але справу все ж направили в суд. І головним підозрюваним виявився солдат Сергій Колмогоров, якому по цивільному КК поставили в провину умисне вбивство та перевищення посадових повноважень. Незважаючи на те, що патрульна група до якої входив Сергій, отримала наказ затримати автомобіль «Шкода Рапід» з київськими номерами, що ним повністю було дотримано усі вимоги наказів та інструкцій, що зброю було застосовано правомірно проти ворогів держави, які діяли на користь сепаратистів, Цивільний суд Маріуполя засудив прикордонника до 13 років ув’язнення. Апеляційний суд залишив вирок у силі.

Тепер «потерпілий» сепаратист, що став громадянином росії і живе на території окупованої Донеччини - на волі, а прикордонник, який чесно виконував свій обов’язок – за гратами."

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ