Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Грузія висловила протест через візит Путіна до Абхазії

Грузия засудила візит президента Російської Федерації Володимира Путіна до Абхазії і у зв'язку з цим офіційно передала Росії ноту протесту. Про це заявила у понеділок, 26 серпня глава грузинського МЗС Майя Панджикідзе.

"Природно, ми це (візит) засуджуємо, так як це є ще одним посяганням на територіальну цілісність і суверенітет Грузії", - заявила міністр.

Путін відвідав Абхазію в неділю, 25 серпня. Зустріч президента Росії з главою Абхазії Олександром Анквабом відбулася в місті Піцунда.

У понеділок в Абхазії розпочалися урочистості з нагоди п'ятої річниці визнання її незалежності Російською Федерацією.

Як відомо, Абхазія - суперечлива територія північно-західної частини південного схилу Головного Кавказького хребта, на південно-східному узбережжі Чорного моря. Фактично, за підтримки російських військ, її контролює уряд Республіки Абхазія, легітимність якого визнало лише п'ять держав-членів ООН.

Організація Об'єднаних Націй та більшістю держав-членів ООН визнає її частиною Грузії, згідно з адміністративно-територіальним поділом, за яким вона є Автономною Республікою Абхазія. Грузія, США, Європейський Союз, ОБСЄ і G7 цей регіон вважає окупованою Росією територією Грузії.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ