Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Депутати зареєстрували законопроект про скасування утилізаційного збору

Народні депутати від “УДАРу” Оксана Продан, Павло Розенко, Наталя Агафонова, Ростислав Павленко і Павло Різаненко зареєстрували законопроект №3139, яким пропонують скасувати утилізаційний збір і визнати таким, що втратив чинність, закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм», ухвалений Верховною Радою 4 липня 2013 року. Про це повідомила прес-служба УДАРу.

“Закон, який вступить в дію 1 вересня 2013 року, не захищає екологію, а створює ще один механізм вилучення коштів у громадян України. Більше того, вже після ухвалення закону зменшився обсяг реалізації автомобілів в Україні, а це може призвести до зменшення робочих місць”, - наголосила Оксана Продан.

Депутат  підкреслила, що ухваленням цього закону влада порушила норми СОТ, членом якої є Україна, а це тягне за собою два негативи - можливі санкції до українських виробників з наступним зменшенням експорту і, відповідно, скороченням робочих місць, а також і те, що саме СОТ, правила якої влада України проігнорувала, сьогодні є основним захисником українських експортерів перед Росією.

“Проект Закону “Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» підготовлено з метою усунення негативних наслідків реалізації зазначеного закону, а саме скорочення робочих місць та зменшення надходжень до Держбюджету у зв’язку зі зменшенням обсягів автомобільного ринку через підвищення цін на імпортні та вітчизняні транспортні засоби”, - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Народні депутати від “УДАРу” наголошують, що ухвалення даного законопроекту усуне негативні наслідки, спричинені законом про утилізаційний збір на ринку автомобілів та в сфері зайнятості населення.

Реалізація законопроекту не потребує додаткових фінансових витрат з Державного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ