Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Міндоходів хоче ввести у Duty free "паспортний контроль"

Міністерство доходів і зборів пропонує зобов'язати магазини Duty free продавати товари лише при пред’явленні документів, що засвідчують особу і дають право на перетин кордону України.

Це передбачено проектом постанови уряду про внесення змін у правила торгівлі в магазинах безмитної торгівлі (Duty free).

Згідно з проектом, крім зазначених документів, покупці повинні пред'явити посадочний талон у магазинах Duty free в аеропортах чи проїзний/посадочний документ для залізничного сполучення.

Факт продажу товару буде підтверджуватися касовим або товарним чеком зі вказуванням дати й часу продажу, номера рейсу (для авіасполучення), номера поїзда (для залізничного сполучення), назви судна (для міжнародного морського сполучення), серії та номера документа, що засвідчує особу, що й дає право на перетин держкордону України, ідентифікаційного коду товару та його вартості.

Чек оформлюється у двох екземплярах: один видається покупцю, інший - зберігається у магазині.

Власники магазину безмитної торгівлі, згідно з проектом, щомісяця до 15 числа місяця, що слідує за звітним, повинні подавати митну декларацію на товари, реалізовані у магазині безмитної торгівлі.

Магазинам Duty free пропонується заборонити використання приміщень магазину для зберігання й реалізації товарів, митне оформлення яких у митному режимі безмитної торгівлі не здійснене; продаж товарів із допоміжних приміщень або зі складу магазину безмитної торгівлі, а також на виплат ("у розстрочку").

Крім того, пропонується заборонити продаж товарів пасажирам після фактичного відправлення транспортного засобу, яким вони відбувають у поїздку.

У випадку схвалення проекту постанови урядом вона набуде чинності через 45 днів після дня опублікування.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ