Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Литви - Януковичу: У нас немає Тимошенко, і ми платимо за газ більше

Між президентом Віктором Януковичем та його колегою з Литви Далєю Грибаускайте під час конференції відбулася суперечка щодо Юлії Тимошенко і ціни на газ.

Так вона зазначила, що Литва не має проблеми Тимошенко, але платить за російський газ дорожче.

 

"Наприклад Литва платить на 30% більше ніж навіть Україна. Тому тут питання Тимошенко не важливе. У нас є третій партнер, який використовує енергетику як політичний інструмент через такий настрій у країнах. У нас немає Тимошенко, але ми платимо більше, ніж ви", - зауважила Грибаускайте.

У відповідь на це Янукович заявив:

"Я переконаний в тому, що ви помиляєтесь. Яка ціна у вас?"

"479 доларів", - відповіла Грибаускайте.

"А транспорт, ціна транспорту?" – спитав Янукович

"Це одразу за 1 тисячу кубометрів", - відповіла вона.

"Так ви відніміть ціну транспорту для України. Мінус 60 доларів. Ви (платите) 479. в Україні в такому разі має бути ціна біля 400, а ми платимо сьогодні 529", - зазначив він.

"Потім знижка ж 100", - відреагувала Грибаускайте, маючи на увазі Харківські угоди, за якими Україна погодилась залишити на своїй території ЧФРФ, а за це отримала знижку у 100 доларів..

"Так це ціна, при чому тут знижка? Знижка – це військова база. Тому жарти тут дуже погані для нас. Знижка за ці три роки склала біля 12 мільярдів доларів. А збитки - біля 20 мільярдів. Вони на економіку лягли, на плечі українського народу", - зазначив Янукович

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ