Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові збудують лікарню за 13 млн євро і за австрійським проектом

У Львові побудують нову лікарню за австрійським зразком. Приватний інвестор – Медичний центр Святої Параскеви планує побудувати у Львові нову сучасну лікарню за австрійським зразком із стаціонарним та пологовим відділенням. Новий медичний заклад планують побудувати поруч із лікарнею швидкої допомоги на вул. Пилипа Орлика, щоб створити там комплексне медичне містечко. Як запевняють інвестори, при проектуванні та будівництві лікарні будуть застосовані найновіші світові будівельні та медичні технології, які будуть унікальними для проектів такого типу в Україні. З проектом ознайомився і міський голова Львова Андрій Садовий.

«Дуже багато українців приїжджають до Львова, щоб пройти курс обстеження в центрі Святої Параскеви. Чому? Бо це надзвичайно висока якість медичного персоналу і надсучасне медичне обладнання. Цифри вражають: 46 тис пацієнтів, 211 робочих місць, які створені зараз. За 3 роки – це дуже серйозний досвід і пацієнт, який сюди приходить, другий раз вже не думає, де йому пройти діагностику чи здати аналіз крові, він йде сюди. Є такий парадокс, що тут, у цьому медичному центрі, це вартує дешевше, ніж у нашій безоплатній медицині.

Маючи хороший центр діагностики, ми б хотіли у Львові мати надсучасну лікарню. Декілька років тому, коли ми були на Топольній, говорили, що є зарезервована ділянка під будівництво такої лікарні. Будувати її за кошти бюджетні дуже не просто. Тому є пропозиція від центру Святої Параскеви інвестувати власні кошти – це приблизно 13 млн доларів – і збудувати надсучасну лікарню, де людина може, пройшовши обстеження, зробити ті чи інші процедури, чи людині зможуть зробити операцію. Я переконаний, що це буде на дуже високому рівні, бо є досвід і практика життя. Наскільки я розумію, буде створено додатково 250 робочих місць. Люди тут отримують достатньо хорошу заробітну платню. Львів’янин буде мати вибір, куди йому піти.

Для міста цей проект надзвичайно важливий. 24 жовтня на сесії міської ради розглядається ухвала про інвестиційну угоду. Якщо ця ухвала буде підтримана, то цей проект може стартувати і достатньо швидко ми у Львові побачимо надсучасну лікарню. Я в це вірю. Якби львів’ян рік тому спитали, чи буде у Львові надсучасний трамвай, ніхто б у це не повірив. Він сьогодні їздить Львовом і всі подивовані.

Така лікарня для міста потрібна однозначно. Бо потрібен стандарт – так є добре, тут є якісно. Я переконаний, що ціни будуть дешевші, ніж у нашій безоплатній медицині.

Медицина – це галузь, яка дуже складно реформується, бо задіяно дуже багато людей. Яка є інша важлива справа, ніж здоров’я людей? Здоров’я – це номер один. Тому будувати треба надзвичайно швидко, щоб показувати альтернативу, що ми можемо мати якісну медицину, щоб наші медики не виїжджали за кордон, щоб залишались тут працювати, бо тут заробітна плата буде гідною.

Людям, які мають малі доходи, треба допомагати проходити якісне обстеження. Центр Параскеви має великий пакет соціальної підтримки та допомоги. Соціальна медицина дасть можливість вирівняти всіх. Має бути якість і дуже високі стандарти. Коли така лікарня буде збудована – це буде стандарт.

Наші лікарні знають про обладнання, яке знаходиться у цьому центрі. Завжди радо користаються можливістю скерувати хворого, який потребує додаткового обстеження. Часто саме це додаткове обстеження і є базовим для вибору лікування. Приватна медицина має ряд свої плюсів», - розповів сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповіла генеральний директор Медичного центру Святої Параскеви Тетяна Міхнова, за проектом лікарня буде мати стаціонарне відділення на 60 місць, з 3 операційними з найсучаснішим обладнанням, а також пологове відділення, яке буде розраховане на 25 пацієнтів та матиме обладнання для реанімації новонароджених.

Проект лікарні та її будівництво буде здійснювати провідна австрійська архітектурна компанія DELTA Group відповідно до сучасних європейських стандартів. Також в планах інвесторів, щоб на початку функціонування лікарні медичну допомогу у ній надавали австрійські лікарі, які також навчатимуть і українських спеціалістів.

Нова лікарня мала б стати центром вивчення інноваційних медичних технологій для студентів медиків, які навчаються у Львові.

Загальна площі нової лікарні – 8-10 тис кв м, кількість поверхів – 5.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ