Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У День студента у Львові розпочала роботу Студентська міська рада

Сьогодні, 17 листопада, розпочала свою роботу Студентська міська рада Львова. Як повідомив журналістам студентський мер Олександр Драган, у Студентську раду входить 37 молодих людей із 17 вищих навчальних закладів Львова.
Очолює Студентську міську раду аспірант музичної академії ім. Миколи Лисенка, він має трьох заступників — віце-мерів — з ЛНУ ім. Івана Франка, „Львівської політехніки” та медуніверситету ім. Данила Галицького, секретарем студентської міськради є студент Лісотехнічного університету.
Мета діяльності студради — через співпрацю із Львівською міською радою сприяти вирішенню проблем, які виникають перед студентами. За словами Олександра Драгана, насамперед це: проблеми з поселенням у гуртожитки, проблеми юридичного захисту студентів, а також погана поінформованість молодих людей про особливості Болонського процесу.
„Спершу ми мусимо вивчити ситуацію, яка є зараз у студентському середовищі Львова, мусимо ознайомитися із тим спектром проблем, які виникають у студентів і в силу своїх повноважень вирішувати ці проблеми, — наголосив Олександр Драган. — Свою роботу ми плануємо розділити за трьома напрямками, кожен з яких куруватиме віце-мер”.
Установчі збори студентської міської ради відбулися 9 листопада. Студрада обирається терміном на один рік, так само, як і студентський міський голова. Чи може після цього переобиратися мер на наступний строк в регламенті студентської міської ради – нічого не сказано.
Однак, як наголосив Олександр Драган, скоріше за все студентський голова не буде переобиратися, щоб кожен вищий навчальний заклад Львова мав можливість делегувати свого представника на цю посаду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ