Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

145 будинків у Личаківському районі отримають каналізування

Каналізування вулиць Львова триває. У Личаківському районі на вулицях Козацька-Кошова тривають роботи зі встановлення нових каналізаційних колекторів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На сьогодні вже прокладено близько 1200 погонних метрів каналізаційного трубопроводу діаметром 300 мм на вулиці Козацькій. Загалом у межах проекту буде збудовано 1690 погонних метрів трубопроводів та каналізовано вулиці Тракт Глинянський, Козацька, Кошова, Яричівська, Табірна.

Прокладання каналізації у цьому районі буде коштувати близько 10 мільйонів гривень.

«Цей мікрорайон, де проживає велика частина мешканців міста Львова, в цьому році отримає якісне каналізування.

На першому етапі мова йде про 150 будинків. Загалом маємо прокласти тут майже 1700 м каналізації. Перших 120 м ми вже зробили. Але зупинилися, бо дорога є вузька, стоять будинки і, боронь Боже, щоб не було жодного руйнування. Тому, ми поміняємо технологію і фактично методом проколу пройдемо складну ділянку, щоб люди не мали жодних проблем. Але в цьому році мешканці, які тут живуть матимуть можливість доєднатися до центрального каналізування. Паралельно будемо роботи якісне водопостачання.

Це дуже вартісний проект – більше 9 млн. грн. Це є перша частина.

Поруч інша частина - це вул. Тракт Глинянський. У цьому році будемо розробляти проект, щоб у наступному році почати роботи там.

Отож, ми чітко, крок за кроком, згідно Програми з каналізування Львова до 2020 р., рухаємося, щоб вийти на максимальний відсоток каналізування нашого міста», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Плануємо провести повністю каналізування вул. Тракт Глинянський – Кошава - Козацька. До кінця цього року плануємо завершити найосновніші і найскладніші роботи. Лише на вул. Тракт Глинянський можуть виникнути певні труднощі, оскільки це центральна проїзна магістраль. Тому, там можуть бути технологічні затримки.

Щоб не руйнувати поверхні дороги, роботи проводимо методом «горизонтального буріння», - розповів Валентин Вольський директор ЛМКП «Львівводоканал».

За словами голови Личаківської РА Івана Лозинського, роботи із каналізування у Личаківському районі ведуться у двох напрямках: вул. Тракт Глинянський і вул. Новознесенська.

«Плюс, цього року вже каналізована вул. Ярова і новий трубопровід підключено до трубопроводу на вул. М. Голубця. Вже закінчено каналізування вул. О. Бахматюка і тут ми приступаємо до асфальтування. Вул. Січева і вул. Полуднева також каналізовані і готові до асфальтування», – додав Іван Лозинський.

Також міський голова Львова поспілкувався з присутніми мешканцями про будівництво нової дороги у мікрорайоні Тракт Глинянський.

«Щодо генерального плану – це дуже складний та об’ємний документ. Є робота, яка розпочалась ще у минулому столітті, є процес, який триває досі. За інформацією, яку я маю, жоден будинок зноситись не буде. Дуже важливо, щоб ця інформація була доведена до людей. Є домовленість в четвер о 17.00 год провести зустріч з мешканцями. Сюди приїдуть наші представники з департаменту містобудування, з документацією, і публічно поспілкуються з мешканцями. Часто хтось чув обривок інформації, і це починає наростати слухами. Моє завдання – щоб було каналізування, водопостачання, щоб була дорога. Це те, що ми маємо робити у цьому та наступному році. Роботи є дуже багато, кошти складно знаходити, але знайшли 9 млн грн, щоб цей ареал був каналізований, і мешканці 150 будинків мали можливість підключитись до централізованого каналізування. Однозначно, треба людям пояснювати, які плани міста на 5-20 років. Є бажання людей послухати, є бажання департаменту приїхати і доповісти», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що у Львові тривають масштабні проекти по каналізуванню вулиць. Зокрема, будівельні роботи ведуться на вулицях Ряснянська, Брюховецька. Тут прокладають 5 км каналізаційних трубопроводів, відтак до кінця року понад 600 будинків отримають змогу підключитися до мереж централізованого водовідведення.

Каналізування Рясне-2 відбувається відповідно до ухваленої «Комплексної програми модернізації каналізаційного господарства міста Львова». Фінансування робіт здійснюється за кошти з бюджету розвитку міста Львова. Загальна проектна вартість 15 млн. грн.

Водночас у місті Львові цьогоріч планується каналізувати вул. Старознесенську від вулиці Почаївської до вулиці Заклинських, від вулиці Польової до вулиці Богданівської, вулицю Марунька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ