Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місія Кокса-Кваснєвського почекає до 19 листопада

Місія Кокса-Кваснєвського все ще сподівається на "добру волю українських політиків" у питанні підписання угоди про асоціацію. Про це заявив Олександр Кваснєвський на спільному брифінгу з Петом Коксом після переговорів в українському парламенті.

Вони висловили сподівання, що парламент ухвалить необхідні проекти максимум 19 листопада.

"Ми розуміємо, що політично все дуже складно, але сподіваємося, що знайдеться достатньо доброї волі для консенсусу, щоб усі, хто хоче підписати Асоціацію, підписали її", - сказав він.

"19 – це вже останній момент, коли можна зробити те, що треба. І ми як місія очікуємо, що вийде все так, як ми сьогодні говорили з нашими партнерами", - додав Кваснєвський.

Раніше опозиція попросила місію не давати у середу ввечері негативну оцінку Україні і почекати до 19 листопада.

Як відомо, середа, 13 листопада була останнім шансом для прийняття цих трьох євроінтеграційних законопроектів перед оголошенням звіту місії Кокса-Квасьнєвського, який має відбутися цієї середи.

Однак спікер Володимир Рибак закрив позачергове засідання без жодного голосування.

18 листопада має відбутися Рада міністрів закордонних справ ЄС, яка базуючись на звіті місії Кокса-Кваснєвського прийматиме рішення щодо підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Інших дат для проведення відповідних нарад до саміту у Вільнюсі немає.

Основними вимогами ЄС до України для підписання асоціації було прийняття в цілому закону про Прокуратура, змін до виборчого законодавства та лікування Тимошенко за кордоном.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ