Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдеп США закликав Україну зробити останні три кроки до асоціації з ЄС

США закликали Україну прийняти пакет законів, необхідних для підписання в кінці листопада угоди про асоціацію з Євросоюзом. Позицію озвучила у Вашінгтоні помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

"Україні залишилося зробити останні три кроки, щоб виконати умови ЄС - прийняти закони про реформу судової та виборчої систем і звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко для проходження курсу лікування", - нагадала вона.

"Ми приєднуємося до ЄС і закликаємо українське керівництво зробити, подолавши образи минулого, правильний історичний вибір в ім'я 45 мільйонів громадян країни, в ім'я майбутнього дітей", - підкреслила Нуланд.

Як підкреслила Нуланд, "залишається два тижні до вільнюського саміту і це історичний момент для України, Молдови та Грузії".

"Всі три країни просунулися вперед у питаннях верховенства права, демократії та відкритості ринків з тим, щоб виконати суворі умови ЄС для підписання угод про асоціацію та створення вільної торгової зони", - сказала дипломат.

"США вітають зроблений цими країнами європейський вибір і хочуть, щоб усі три держави увійшли в європейську сім'ю і змогли користуватися торговельними перевагами і безвізовим режимом поїздок, які надає ЄС", - заявила помічник держсекретаря США.

Напередодні Верховна Рада не змогла ухвалити законопроекти про прокуратуру та про вибори, а також про лікування ув'язнених за кордоном. Останній відкривав шлях до звільнення Тимошенко для лікування за кордоном.

Тим часом, місія Європарламенту у складі Олександра Квасьнєвського і Пета Кокса після невдалої спроби у Верховній Раді висловила сподівання, що всі необхідні євроінтеграційні закони будуть прийняті українськими законодавцями на засіданні 19 листопада.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ