Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку поменшало безпритульних тварин і покусаних жертв

Сьогодні, 15 листопада, під час прес-конференції у Львові директор луцького КП «Ласка», яке опікуватиметься безпритульними тваринами, Дана Новарчук поділилася досвідом щодо гуманного врегулювання проблеми з бездомними «чотирилапими».

Як вона розповіла, КП «Ласка» зареєстроване з 1 січня 2013 року. Нині тут перебуває  293 собаки, забрали з притулку 388 тварин, стерилізували – понад 900. «Практично весь час, що існує Волинське товариство захисту тварин, яке я також очолюю, ми самотужки намагалися стерилізувати тварин. Спершу робили стерилізацію в  мене вдома. Таким чином показували владі, що все це може деякою мірою вплинути на ситуацію в місті, якщо ми працюватимемо згуртовано», – зауважила жінка.

У штаті підприємства працює 14 осіб (разом і з ловцями, сторожами, годувальниками, ветлікарем, бухгалтером, директором). «Ця наша структура функціонує за кошти з міського бюджету, громадської організації та спонсорські гроші», – пояснила Дана Новарчук.

«Евтаназію до тварин,– каже вона,– застосовуємо лише в тому разі, якщо вони невиліковно хворі, зокрема, онкохворі на останній стадії раку чи паралізовані». «Буває, що їх привозять в тяжкому стані, і тоді вже виходу нема», – додала вона.

Водночас Дана Новачук розповіла про досягнення: «В нас покращилась ситуація в тому сенсі, що зменшилась кількість покусів. Зменшилась навіть кількість безпритульних тварин було – 3 тис., стало – 2 тис. 100». Цього, як вона пояснила, вдалося досягнути завдяки масовій стерилізації тварин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ